Království za život

Historie se opakuje. Tohle by vám řekl každý, kdo studuje dějiny různých zemí. Vzestup a pád, válka a mír, to vše v neměnné pravidelnosti určuje náš osud. Ale co je příčinou, to už vyžaduje větší zkoumání.

On sám vyrůstal v celkem poklidné době, země byla sice ve válce s barbary, ale protože vojsko bylo skvěle vycvičené, bojovalo se většinou na území barbarů a Aldorma se rozrůstala o další a další území.

Jako dědic jednoho z vévodství, byl už od mládí vychováván na královském dvoře. Vzhledem k tomu, že král měl samé dcery, tak se mu věnoval s láskou, kterou měl vyhrazenu pro syna. Zde poznal Amy, jeho nejmladší dceru. Byl o deset let starší než ona, ale když mohl, byl jejím rytířem a doprovázel ji na jejích toulkách.
Když bylo Amy osmnáct let, král umřel. Tušil, že to byla vražda. Jednal s ním o tom, že si vezme Amy a někdo se bál, že by byl ustanoven jeho dědicem. A protože měl ke králi blízko, byla to reálná hrozba.

Bál se o svůj i Amyin život, a tak utekl před válkou do Tristenolu. Život byl důležitější než trůn. Občanská válka byla krutá a hlad pronásledoval nevinné obyvatele stejně jako mor.

Fandom: 
Rok: 
2011
Komentáře (archiv): 

Pá, 2011-04-08 16:19 — Eillen

čtu to neustále
čtu to neustále dokola a už se nemůžu dočkat, až napíšeš celý příběh :)

Pro psaní komentářů se přihlašte
Pá, 2011-04-08 23:43 — Profesor

Tohle vypadá na pěkný
Tohle vypadá na pěkný příběh... Navíc je v tom kus pravdy.

Pro psaní komentářů se přihlašte
So, 2011-04-09 19:52 — ioannina

To je aspoň rozumnej hrdina,
To je aspoň rozumnej hrdina, kterej chápe, že mrtvoly nevládnou. :-))

-A A +A