DMD č. 12 pro 12.4.2011 Téma: Nektar a ambrózie

Obrázek uživatele Profesor

Kolegové profesora von Draka 15. – Zvědavost Kláry F.

Poznámka: Omlouvám se za případné chyby, je to psané hodně narychlo.
---
„Copak se děje, Danieli?“ zajímala se Klára F. „Vypadáš jako kočka, která snědla smetanu.“
„A cítím se jako olympský bůh přejedený lahodnou ambrosií,“ odpověděl Daniel a protáhl se. Potom složil ruce na břiše a s blaženým výrazem se rozhlédl.
„Užil sis víkend?“ vyptávala se zvědavá kolegyně.
„Velice. Byl jsem na crayfish párty. Bylo to opravdu zajímavé. Výtečná společnost a to maso… Stále ho cítím na jazyku,“ rozplýval se Daniel.
„S kýmpak jsi tam byl? Znám někoho?“ vyzvídala znovu Klára.
„Neznáš, drahá kolegyně. To nebyl večírek pro něžné pohlaví,“ ušklíbl se Daniel a mrkl na Marka P., který mu gesto oplatil.

Rok: 
2011

Zamilované aminokiyseliny, aneb počátek gumové romance

Fandom: vlastní, moment odehrávající se v pytlíčku gumových medvídků
Poznámka: Taky vám lezou na nervy ty věčné inovace chutí a barev? Skoro jako Potterovské Bertíkovy vyblité fazolky tisíckrát jinak...:D

Pozoroval ji z dálky, zpočátku jen tak občas a stydlivě. Ona byla tak jiná! Seděla v samém rohu, u nažloutlého okraje a hleděla srze průsvitný plastikový obal někam ven. Někam, do toho čarovného světa lidí. Přesně jako on sám! Všichni mu tvrdili, že jeho vysněný lidský čarovný svět je krutý a že mu nakonec zláme vaz. Nevěřil! A ona měla tak zasněný výraz, myslel si, že určitě také nevěřila.

„Ahoj, já… já jsem Nektar,“ vykoktal.
„Ambrózie,“ pootočila hlavu směrem k němu.
Ambrózie. To slovo hřálo na jazyku. Byl moc rád, že éra jmen jako Zelený, nebo Červená, již dávno pominula.

Fandom: 
Rok: 
2011

Návrat do nebe

Pohlížel na všechny ty lahodně vypadající pokrmy a už teď si připadal, že jeho oči musí být snad v nebi. Netrpělivě čekal, až ředitel dořeční a on se bude moci do těchto lahůdek pustit. Byla tu jeho nejoblíbenější zapékaná bažantí prsíčka alá fénix, salát z oddenků osidla, dýňové taštičky s karamelovou příchutí a samozřejmě jeho milované čokoládové mléko jednorožce. Mm... Nektar a ambrózie.
Takto si připadal pokaždé, když se prvního září navracel do Bradavic. Pokaždé dával s potěšením sbohem své párkové dietě s hořčicí a připálenou vodou. Severus Snape uměl totiž ledacos, ale vaření mezi jeho četné schopnosti rozhodně nepatřilo.

Fandom: 
Rok: 
2011

Pistáciová játra

Věčnost je dlouhá. Ne, že bych tam skutečně tvrdnul celou věčnost, ale rozhodně to tak vypadalo. To si člověk i toho orla ochočí. Brzy se mi ho podařilo přesvědčit, že když se chodí nažrat za mnou, tak mi může taky něco přinést.
Zpočátku to nestálo za moc, ale učil se. Jednou ukradl Dionýsovi nějaké víno, ale když pak přilétl na játra, málem si zlomil zobák, blbec. Později jsme se shodli, že moje játra budou mít nejlepší příchuť, když sebere Diovi trochu nektaru a ambrózie. Nejraději jsem měl pistáciovou, ale on ne. Byl jsem však otevřen novým poznatkům.
Každý den znova.

Fandom: 
Rok: 
2011
Obrázek uživatele Witch

Na louce

A/N: Na tak podle mně pitomé téma, jsem skutečně dokázala vymyslet pouze pitomost. :D :P

Krásná louka, celý lán,
jarní rozpuk nezmeškán.
Slunce svítí, lehký vánek,
predátory zmáhá spánek.
Ráj to včelích medvídků,
i pro jejich maminku.
Ta ač doma dneska čeká
medvídky to nevyleká.
Kolem květů létají,
sosáčkama sosají,
sladký lahodný nektárek,
bude zase dobrý med.
Bzučí, pilně pracují,
nic jiného nedbají.
Nevidí ten temný stín,
co se náhle snesl k nim.
Květy sklapnou, chytrá past,
včelím bratrům končí slast.
Sýkorka si čechrá peří,
těší se na večeři.
Kdyby vzhlédla vzhůru zas,
nechytil by ji ďas.
Zobák, drápy, rychlý let,
v mraku peří mizí svět.
Jestřáb mrkne okem jako trn,
ulovil dnes božský pokrm.

Rok: 
2011
Obrázek uživatele hidden_lemur

Krádež

Poznámka: Planeta Země oplývá mlékem, strdím... a taky návštěvníky, kteří mají své slabůstky. BJB.

Potichoučku. Hlavně nenápadně. Ode dveří do kuchyně mě nemůže dělit víc, než deset metrů. Ten nejkritičtější úsek. Zbývá tak málo! Jen opatrně procupitat kolem jejich ložnice - dveře jsou pootevřené - vklouznout do kouta, v jehož lákavém stínu se schovává lednička, a pak...
Bože můj.
Já to dokázal!
Nikdo se nevzbudil.
Dvířka lednice dokonce ani nezaskřípala.
Kdepak jsi? Á, tady. Mmmm... Úchvatné. Na té krabici by mělo stát spíš Nektar s ambrózií! Holandské plnotučné totiž ani zdaleka nevystihuje božskou podstatu tohohle terranského -
"Katze? Já jsem skutečně RÁD, že respektuješ můj zákaz."
Iasonův hlas přetéká ironií.
Moje pusa přetéká mlíčkem.
Tohle bude bolet...

Rok: 
2011
Obrázek uživatele eliade

Ovoce je zdravé a chutné

Poznámka: Právě tuhle knížku čtu, takže jsem si to nemohla odpustit :).

„Nazdárek, gino!“ Prot vešel do zšeřelé místnosti se svým obvyklým úsměvem a sundal si sluneční brýle. Začal pošilhávat po ovoci na misce.
„Nabídněte si.“
„Už jsem myslel, že to neřeknete, doktore b,“ odvětil a hladově se zakousl do kůry pomeranče. Nasadil výraz největší blaženosti. Po bradě mu tekla šťáva. „Taková dobrota!“ pochvaloval si. „Hotový božský pokrm. Divím se, že lidé na vaší PLANETĚ nejí víc ovoce. Při takové druhové rozmanitosti…“
„Víte, každému chutná něco jiného. Někdo se ovoce sotva dotkne a stravuje se raději v rychlém občerstvení,“ odpověděl jsem.
„Zapomněl jsem, že obyvatelé vaší PLANETY nikdy nepoznají, co je dobré…“

Rok: 
2011
Obrázek uživatele Danae

Kalliopé

Pro Rebelku. Jestlis ještě něčetla Krajinů snů (Sandmana 3), čeká tě jedna z nejgeniálnějších povídek. Ale z tvého drabble hádám, že už to máš za sebou ;)

Jako jediný z Věčných se občas na Olympu objevil. Přijal řecké jméno, ale všichni věděli, že je jiný, a uctivě se ho stranili. Tak ho potkala poprvé, když se sestrami tančila a zpívala na počest bohů. Přitahovala ji prázdnota v jeho očích, byla jako nepopsaný list. Nakonec sama vzala zlatý džbán a naplnila jeho pohár ambrózií.
Pak přisedla a ten večer už vyprávěla jen jemu. Nikdy neměla uchvácenějšího posluchače. Nikdy z ní slova neplynula s takovou lehkostí. V očích mu zářily hvězdy, když ji konečně vzal za ruku.
Byla Múza příběhů a on příběhy miloval. Mohl snad existovat ideálnější pár?

Fandom: 
Rok: 
2011

Strasti vynikající kuchařky

poznámka: myslím, že je to BJB jak noha, a ještě víc pro ty, kterým fandom nic neříká. A k tématu je to taky jen tak jako okrajově... %)

„Ehm… Můžu ti nabídnout koláček?“
Mladík se zdráhal. „No… radši asi ne…“
„Minule ti nechutnaly?“ podivila se. „Myslela jsem…“
„Ale ne, to ne,“ přerušil ji. „Byly úžasné. Ale víš, Makoto, já…“
„Tak ti uvařím oběd!“ vyhrkla s rozzářenýma očima. „Udělám všechno, co máš nejraději – polívku, hlavní jídlo, zákusek, kávu, všechno! Co si vybereš! Anebo něco vyberu sama. Uvidíš, umím skvěle vařit, přátelé říkají, že jsou to úplně božské hody, nektar a ambrózie, když je pozvu na oběd a…“
„Počkej, zadrž,“ využil chvíle, kdy se nadechovala. „Víš, Mako, já už přítelkyni mám…“
„Cože?!“
Sakra! Že já pořád musím mít takovou smůlu!

Fandom: 
Rok: 
2011
Obrázek uživatele Rebelka

Za hranicemi fantazie

Uprostřed ničeho stojí zeď. Je postavená z nepálených cihel a prý nemá konec.
Kdosi k ní přikoval múzu se zlomeným křídlem. Pije nektar z papírového kelímku a píše tam křídou příběhy. VEŠKERÉ příběhy.
O městě, kde jsou všichni slepí.
O lidech, kteří se za peníze smějí v sitcomech.
O vesmírech, které jsou uvnitř každého z nás.
Přijďte za ní.
Můžete psát.
Můžete si půjčit brk vytržený z křídla anděla a namáčet ho v kelímku z ambrosií.
Prý to pomáhá.
Vede tam jen jedna cesta, která není snadná. A zpátky je to ještě těžší.
Včera jsem tam potkala Gaimana. Pořád neodešel.

Fandom: 
Rok: 
2011

Dobrovolné studium

Mladý Tom chodil často do studovny a hledal knihy, které by mu pomohly stát se největším kouzelníkem všech dob. Nejprve prohledával dostupnou literaturu, i tam se mohly schovat ty nejtajnější možnosti jak být nesmrtelný.

Jednoho dne objevil řecké pověsti, mudlovskou knihu, která pojednávala o jejich bozích. Ti byli v mnohém podobni lidem, až na to, že byli nesmrtelní a měli moc.

V knize bylo napsáno i to, že tuto schopnost získávají jídlem a pitím. Božský nektar a ambrozie uchovávající nesmrtelnost a věčné mládí.

Což o to, nesmrtelnost hledá, ale věčné mládí od patnácti není dobré, to by se ho nebáli.

Fandom: 
Rok: 
2011
Obrázek uživatele Smrtijedka

Kuchyně aneb Jak to vlastně bylo s ohněm

Poznámka: Ano, tak nějak jsem splácala, co se dalo - nekamenujte mě za to ;). BJB! Jinak, s tou ambrózií je to v mé AU mytologii tak, že už bohy nebavila jedna podoba pořád stejného jídla, takže ji měli v nejrůznějších podobách (ovoce, zelenina, maso, koření atd atd.) a normálně se s ní vařilo. Improvizovaně :p
...............................................

Prométheus byl zmatený. Když se vydal na Olymp, rozhodně nečekal, že až dorazí k cíli, nebude schopen poznat to, pro co přišel.

„Dones ambrózii,“ říkali. „A když už tam budeš, vem i nektar, jó?“
To se jim to kecá, ušklíbl se zloděj. Lidi.

Chrabrý hrdina (rozkošný to pleonasmus) se nenápadně přikradl k Olympu, podařilo se mu prokličkovat všemi paláci, aniž by ho ó vševidoucí a vševědoucí bozi viděli, a nyní stál v božské kuchyni. Nebo možná skladě.
V budoucnosti se této vyrovná pouze dokonalá kuchyně Masterchef USA.

„Co tady děláš?“ zažval Ganymédes.

Prométheus prchal dolů jako postřelený kamzík. A hořel.

Fandom: 
Rok: 
2011
Obrázek uživatele Blueberry Lady

Sladký nektar

Poznámka: Tomuhle se říká zoufalství a nedostatek jakékoliv inspirace.

Motýla Emanuela neustále vábila libá vůně. Zelená rostlina nádherně voněla, Emanuelovi kručelo v bříšku, jenom se ne a ne probojovat k nektaru. Už takhle poletoval několik dlouhých minut a nic. Maková panenka taky v nedohlednu, aby mohla pomoci, poradit, případně třeba uvařit něco dobrého na sosáček. Začínalo ho bolet v bříšku.
Zoufale si sedl pod stonek, znaven se začal ovívat cylindrem. Křidélka bolela. Bylo mu smutno. Proč něco tak voňavého muselo být tak nedostupné?
Když tu náhle, kde se vzal, tu se vzal, přiletěl motýl Ibrahim.
„Ale no tak, tohle je přeci ambrozie. To je plevel. Ta žádný nektar nemá.“

Rok: 
2011
Obrázek uživatele Saphira

Nektar a Ambrózie

Fandom: Alternativní kavárna Torchwood.
Poznámka: Pokračování předchozích drabblů. Drabble věnuji všem fandům alternativní kavárny Torchwood ;)
Varování: Slash.

„Dáte si něco dalšího, pane?“ zeptal se ho Ianto a jemu v hrdle zaskočil poslední doušek pressa.
„Ještě jednu kávu, Ianto, děkuji,“ odpověděl Jack. Trochu ho zarazilo, že Iantův úsměv znejistěl, ale pak si to uvědomil. Oslovil ho jménem a to on přeci nezná.
Zatímco Ianto připravoval své presso, ten úžasný nektar, Jack přešel k pultu a pozoroval ho.
Možná mě v téhle úžasné alternativní realitě nezná, ale co není, může být. Když jsem ho svedl jednou, svedu ho i podruhé.
Když se Ianto otočil se šálkem kávy, Jack nahodil svůdný úsměv a řekl:
„Už jste, Ianto, někdy ochutnal ambrózii?“

Fandom: 
Rok: 
2011
Obrázek uživatele Bilkis

Nejlahodnější na světě

Fandom: Krevní pouta (kniha, první díl – Cena krve)
Poznámka: Miluji kanonický slash! :)

Když jsem poprvé ochutnal Vickiinu krev, připadal jsem si jako řecký bůh. Jedl jsem ambrózii a nechtěl přestat. Musel jsem se zarazit posledními zbytky vůle, abych nevysál její krve víc, než bylo zdrávo. Potřeboval jsem si udržet odstup. Bylo to těžké, když jsem viděl, jak lačně přijímá mou lásku a jak bez rozmyslu nabízí svou krev.

Pak přivedla mladého Tonyho, který mi zachránil život a za krev nechtěl víc než trochu jídla a citu. Sex s ním byl stejně dobrý, chuť krve téměř srovnatelná. Její byla ambrózií, jeho nektarem. Po čtyřech stoletích „života“ jsem našel božskou krmi. Nejsem já šťastlivec?

Fandom: 
Rok: 
2011
Obrázek uživatele Skřítě

Jiný pohled na věc

„Nektar je rostlinná cukernatá tekutina. Vzniká v květech, či nektariích (mednících), kde láká opylovače. Nektar je ekonomicky důležitý zdroj cukru pro včely medonosné“…kecy, řekl Nejvyšší a odříhl si. Lidé by měli konečně pochopit, že Homér byl náš kronikář. Ta jejich vědecká vysvětlení všeho nadpřirozeného už mě unavují. K čemu já ty zázraky dělám? Mářo, pohni s tou ambrozií, potřebuju promnout spánky a vymyslet další geniální důkaz své existence. Ještěže lid božské pokrmy nikdy neokusí. „Plýtváš mastí vonnou, lidé v bídě tonou, nemaj co jíst a pít…“ Jo, to je dobré, to použiji…bude se to jmenovat Jesus Christ Superstar.

Rok: 
2011

Potrava pro bohy

Poznámka: možná lehká inspirace operetou Orfeus v podsvětí, kde se také řeší jednotvárný jídelníček, ale napadlo mě to už dřív (a taky, jak tak koukám, nejsem sama).

Vládce bohů znechuceně odstrčil pohár. Stále ten nektar! A ambrózie. Potrava pro nesmrtelné, jistě, ale komu by se líbilo mít po celé dlouhé nekonečné věky stále to samé.
Bohužel ani bohové se nemohou protivit řádu světa.
To Dionýsos si to uměl zařídit. A Artemis také, může si něco ulovit, kdykoli se jí zlíbí.
Zeus shlédl z Olympu a náhle se usmál. Zdola stoupala nesmírně lákavá vůně. Na Sicílii mu v jeho chrámu právě přinášejí oběť. Mladého vykrmeného býčka.
Ale co je to? Zase jen kosti obalené tukem a maso téměř žádné! Fuj!
Tohle naučil smrtelníky Prométheus. Ať ho Tartaros pohltí!

Rok: 
2011
Obrázek uživatele Lejdynka

Ambrózie a nektar

fandom: alternativní kavárna Torchwood
poznámka: Pokračování Regilina drabblu k tématu 'Ach ty kalorie.' A schwarzwaldský dort patří hidden-lemurovi, ale já jsem fakt nedokázala vymyslet větší kalorickou bombu. Takže zmiňovaným je to volně věnované :) Tudíž je to slash (a bjb).

Posadil se ke stolu a usrkl pressa. Hřálo to.
Ianto se na něj od pultu usmál; tak jako se prodavač usmívá na zákazníka. Tohle naopak mrazilo. Bolelo.
Podíval se do hrnku, znovu se napil a pak se zakousl do schwarzwaldského dortu.
Mmm. Není to špatné. Ale něco tomu -
„Sám jsem ho pekl, pane,“ ozvalo se mu za zády.
Ten hlas zněl jako -
K čertu. Ten hlas pořád hladil.
A Jack si pamatoval, jak chutná.
Vzdychl.
Ta neodbytná myšlenka to říkala jasně.
Ani ten nejsladší dort se nevyrovnal ambrózii Iantovy kůže.
A ani to nejlepší presso nemohlo překonat nektar jeho úst.

Fandom: 
Rok: 
2011
Obrázek uživatele Hippopotamie

Theologická rozprava

(závěrem jsem se nechala inspirovat včerejším drabbletem od Keneu, díky)

„Maminko,“ frfňal malý Ježíšek, „Zase ryba. Tfuj. Já bych chtěl taky nektar a ambrózii jako Athénka od sousedů.“
„Nekecej a jez, co je,“ odpověděla Marie. „Mohl bys dopadnout ještě hůř.“
„Jak to?“ podivil se Ježíšek.
„Podívej se třeba na svého tatínka. Ten nepapá vůbec nic.“
„Protože nemá pusu. Ale v chrámu mu dávaj pečený ovečky,“ oponoval Ježíšek.
„No jo, ale s tím určitě bude konec, až se do toho vloží theologové nebo Římané,“ na to maminka.

„Až budu velký, založím vlastní náboženství,“ mrmlal pak usínající Ježíšek z postýlky. “Všichni věřící budou jíst povinně dorty. A začnu proměnou vody v limonádu.“

Fandom: 
Rok: 
2011
Obrázek uživatele Keneu

Merlin

Fandom: Kouzelník Merlin (první část trilogie)
Poznámka: Merlinovi je tu asi dvanáct let, nepředstavujte si bělovousého stařečka... 8+)

Večer si mě dal hrabě Ambrosius zavolat. Znovu se mě vyptával na moji rodinu, ale víc než můj strýc a válka ho zajímala má matka a láska. Tehdy se mi vybavil můj sen o dívce a mladíkovi u Křišťálové jeskyně. Sen o mých rodičích.
Hleděli jsme si do očí, já a mladík ze snu, já a muž sedící proti mně. Chvíli jsme mlčeli, protože slova nemohla vyjádřit naše pocity.
Potom nechal přinést večeři. Nevěděl jsem ani, co jím, ale chutnalo to jako pravá ambrózie. Koneckonců jedl jsem přece s Ambrosiem. Jedl jsem se svým otcem a všechno bylo v pořádku.

Rok: 
2011

Služební cesta

fandom: pověsti/lehce, lehounce okrajově Česká kouzelnická škola ve Vídni

„Tak jsme konečně zpátky doma z té helénské ciziny,“ pronesl s úlevou hromovládný Perun.
„Jaké to tam bylo?“ zeptal se usměvavý Svantovít.
„Podsvětí mají úžasně vymakané, hlavně ostrahu,“ připustila Morana. „Myslím, že u nás provedu nějaké změny.“
Lada se zamračila. Stále se ještě zlobila, že ji Perun nevzal s sebou místo Morany.
„Úcta smrtelníků je na vysoké úrovni,“ připustil Perun. „Organizace na Olympu je však poněkud chaotická,“ dodal kriticky.
„Aby ne, vždyť jsou věčně namol,“ uchechtla se Morana. „Nektar - takovej přeslazenej hnus.“
„A ani to nepijou na pořádnej základ - ambrosie, co to je?“ přitakal Perun. „Není nad kance a medovinu!“

Fandom: 
Rok: 
2011
Obrázek uživatele angie77

Není nektar jako Nektar

„Poslyš, není tvůj přítel tak trochu… divnej?“ vážila moje nejlepší kamarádka opatrně slova.
„Proč myslíš? Na Francouze docela v pohodě…“
„A že už v té putyce sedí sám dvě hodiny, to je normální?“
„Asi mu chutná,“ pokrčím rameny, i když to sama moc nechápu. „No, možná bychom ho fakt měly jít vyzvednout.“

Vrhnul se k nám. Láskyplně mě objal. Což by bylo fajn… Ovšem pak promluvil…

„Česká republika… ráj na zemi. Ten božský nápoj! Hotová ambrózie. Pojď se napít.“
„Tenhle patok,“ ukážu s despektem, „rozhodně není ambrózie. Je to Nektar… A věř mi, že na pivo té značky chuť nemám.“

AN: Kdyby to někdo nevěděl, tak pivo značky Nektar opravdu existuje. Jeho chuť... jak to říct... má pivo chutnat jako sladká šťáva z květů? :-)

Fandom: 
Rok: 
2011

Ráj

„Vítej smrtelníku,“ pronesla nejkrásnější z můz. „Jsme poctěny, že tě můžeme přivítat v Ráji.“
„Co jsi zač?“ zajímalo mě.
„Jsme můzy a ty jsi náš host, o kterého budeme pečovat.“
„To jsi dám líbit,“ nahodil jsem a koutkem oka jsem se díval po něčem k pití.
„Přineseme ti něco k jídlu, co říkáš?“ Hýčkala mě můza. „Máme tu nektar a ambrosii……“
„To nechci, dám si pivo.“
„Ale nektar jsi ještě neochutnal“.
„Kolik to má procent alkoholu?“ Zajímalo mě.
„noo, nulu.“
„Víte co, nechte si svůj Ráj a já si jdu na pivo,“ řekl jsem a zamířil rovnou do nejbližší putyky.

Fandom: 
Rok: 
2011
Obrázek uživatele Brygmi

Bohové musí být šílení

poznámka: já už jsem se soufflé naučila! Jo a je tam několik vulgarismů, tak bacha na oči.

„Hej ty! Pojď sem! Co to má kurva být?“

Gordon Ramsay je bůh. A jako bůh má právo vyžadovat, aby každé jídlo bylo ekvivalentem božského nektaru a božské ambrózie. Ale nežije někde na Olympu, takže realita je trochu jiná.

Podívám se na podivně rozteklou placku.
„Ehm. Soufflé?“
„Soufflé? Tahle sračka, že má být soufflé? Pojďte všichni sem! Tohle má bejt soufflé!“
Jedenáct lidí nadšeně přiběhne. Jsou rádi, že nejsou na mém místě.
„Promiňte, pane.“
„Každou vteřinu se vzdaluješ tomu, že budeš někdy dobrej kuchař, Heather. Je ti to jasný?“
„Ano, pane!“
„Tak jdi a udělej nový zasraný soufflé!“
„Ano, pane!“

Rok: 
2011
Obrázek uživatele Aries

Božský nápoj

Letní noc je nezvykle tichá. Studenti před pár dny zmizeli, jen prastará lípa na nádvoří tajemně šeptá vlaštovkám do snů. Otevřené okno vrhá do její koruny měděné odlesky.
Na dubovém stole hoří voskovice. Profesor roztržitě prohlíží pergameny, pak si unaveně promne oči, svitky odloží a srovná své poznámky. Má pocit, že rozluštění záhadného písma je na dosah, ale už se nedokáže soustředit. Pro dnešek dost.
Vstane, aby se protáhl. Zaslouží si příjemnou tečku za náročným dnem. Sáhne do skřínky pro baňatou láhev. Když do poháru hebce steče sladká jemně kořeněná medovina, pracovnou se rozlije neodolatelná vůně. Slastně usrkne první doušek.

Fandom: 
Rok: 
2011
Obrázek uživatele Champbacca

Pečeně je radost

Nestávalo se to často, ale občas přeci jen navštívil Valhalu zástupce nějaké jiné astrální sféry. Björn Bledý, který většině delegací zprostředkovával prohlídku, na většinu dodnes rád vzpomíná.
„Se Svarogem byla sranda, přes den se zašil v kovárně a od večera do rána chlastal. Quetzalcoatl sice skoro nepil, ale přinesl popcorn. S Bastet to bylo horší, všichni vlkodlaci se museli umýt a schovat, ale guláš jí moc chutnal. Zato Héra, to bylo za trest. Nejen že chtěla, ať přitopíme, ale k jídlu vyžadovala nějakou jejich domácí srajdu.
Dostala medovinu a vepřové a tak jako ona tady na stolech nikdy nikdo netancoval.“

Rok: 
2011
Obrázek uživatele Mia

Bylo nebylo...

Upozornění: jedna z postav je naprostý Pansexuál :)

Nevěděl jak začít. Nakonec se odhodlal. Když mluvil, mnul si nervózně ruce. „Víš, já nevím, jestli jsem to dobře pochopil… ty pohledy… narážky… to když jsme se poprvé políbili… nevím, co si o tom myslet. Je to pro mě nové a…“
Odpovědí mu bylo jen bezútěšné ticho. Iason měl chuť zoufale zavýt. „Přestaneš už sakra civět z toho okna? Posloucháš mě vůbec?“
„A co chceš vlastně slyšet? Že tvoje rty chutnají jako ambrózie a jsou sladší než nektar?“ otočil se Zach a pohladil ho po tváři. Pak mu v očích zajiskřilo. „Tak to máš smůlu, protože mě na kecy neužije.“

Rok: 
2011
Obrázek uživatele Jana Varga

Neriešiteľná úloha

„Snapeovi preskočilo!“
„Ako môže chcieť niečo také?“
„Máme mu priniesť ambróziu a nektar!“ Ron s Harrym sa otočili na svoju kamarátku.
„Počula som...“ okomentovala Hermiona.
„Ako môžeš byť taká pokojná?“ Harry nechápal.
„Ty určite poznáš riešenie, však?“ zaškľabil sa Ron.
„Samozrejme,“ prikývla. „Snape nám zadal úplne jednoduchú úlohu...“
„Jednoduchú? To máme ísť do toho Panthenolu, chytiť si grónskeho boha a chcieť jeho večeru?“ Ron vyvalil oči. Harry mal ústa dokorán.
„Keby ste dávali na herbológii pozor vedeli by ste, že Ambrózia palinolistá je rastlina a nektar sladká vonná šťava kvetov. Ale keďže ste obaja hlupáci, tak si bežte do Grécka...“

Fandom: 
Rok: 
2011
Obrázek uživatele Terda

Nový stevard

A/N: Tak snad jsem moc neutekla od tématu... Ale fakt jsem se snažila. Recept, který v drabble figuruje je tento http://recepty.mraveniste.cz/detail.php?detailrecept=1165 (To kdyby to někoho zajímalo...Nikdy jsem to nevařila, páč vařím asi jako jedna zmiňovaná postava)

Kapitán Horatio Hornblower se posadil za stůl. Byl zvědav jak se svatební dar od admirála Pellewa vyznamená. Nečekal dlouho, když do jeho kajuty vstoupil malý, poněkud podsaditý mužík s podnosem. Postavil před něj přiklopený talíř.
„Vaše večeře, pane“ pronesl trochu strojeně.
„Á výborně! Co pak jsi připravil, Doughty?“ zeptal se kapitán Hornblower se zájmem. Po dietě, kterou mu připravoval Styles, by byl ochoten sníst v podstatě cokoliv, co by nebylo připálené.
„Mlaďoučkého králíka na víně s rýží, pane“ zapýřil se pyšně Doughty a odklopil poklop. Hornblower ochutnal první sousto. Spokojeně zamručel. Skutečně, proti Stylesovým výtvorům to byla doslova božská krmě.

Fandom: 
Rok: 
2011
Obrázek uživatele Kleio

Číšník

Poznámka: A tohle je kánon. A já to musela napsat dřív, než to udělá někdo jiný. :)

Zlaté kadeře a tmavé oči. Nevinný úsměv. Tělo, které se může rovnat héroům. Krásou by předčil i mnohé bohy. A nejvyšší z nich je okouzlen.
Obrovský orel se snáší mezi hradby mocné Tróje.
Ganymédes má strach. Tváří tvář božstvu překonává závrať a omotává orlovi paže kolem krku.
„Zůstaň,“ praví okouzlený bůh.
„Proč?“ Ganymédes prokazuje značnou dávku odvahy.
„Budeš mým číšníkem,“ praví Zeus a hladí ho po tváři.
„Nalévat nektar a mlčky přihlížet božské činnosti? A co když nebudu chtít?“
„Poprosím tě, abys byl mým milencem.“
Ganymédovy oči se rozzáří.
Večer dostal tu čest nalít Diovi první pohár.
Byl splacen polibkem.

Fandom: 
Rok: 
2011

Stránky

-A A +A