DMD Bonus č. 6 pro 22. 4. 2011

Obrázek uživatele Sindual

Čtivo na cesty

Téma: Nástup!

Lórienským lesem se rozléhal křik a tiché tepání elfských nohou o zem.
„Nástup! Říkám nástup, vy bando kulturních barbarů a duševních diletantů!“ Celebornův hlas hřímal nad hlavami spěšně se šikujících elfů. Hněv jejich pána je natolik zaskočil, že ani nic nenamítali proti takovémuto despotickému přístupu. Pár jich dokonce nenápadně skrývalo provinilé obličeje za dlouhé vlasy.
„Dobrá,“ prohlásil pán lesa, když se konečně dostavili všichni, „máme celou věčnost na to, abychom tu v tomhle nástupu stáli. A budeme tu stát, dokud se nedozvím, koho z vás napadl ten neskutečně vtipný nápad, zabalit lembas pro Společenstvo do stránek mého přísně tajného deníku?!“

Fandom: 
Obrázek uživatele Jeřabina

Vznikly menší potíže

Téma č. 20: Nástup!

Už potřetí jsem to zkusil po dobrém: „No tak, kamaráde, tak tam vlez.“
Nosorožec se na mě podíval moudrým okem a zůstal nehybně stát.
„Parchante jeden, koukej tam padat!“ kopl jsem do dveří nákladové zdviže, až to zadunělo. Jediným efektem byla ozvěna v chodbě.
Vzpomněl jsem si na obrázek, jak se osli lákají přes řeku mrkví na provázku. Neměl jsem ale ani mrkev ani provázek, tak jsem ho zkusil nalákat na bonpari. Červené zabraly a nosorožec rozvážně nastoupil, dokonce mi u toho přišlápl špičky polobotek.
Že já si v té hospodě radši nepořídil opici. Ale aspoň bude mít Božka radost.

AN: je to děsné BJB, ale chtělo ven tak moc, až mě vytáhlo z postele. Kdo by to nechápal, tak tady: http://www.youtube.com/watch?v=w1lBJAsPRMA

Fandom: 
Obrázek uživatele hidden_lemur

A teď jen udržet balanc...

Nahrazuji téma: Krev
Věnováno skvělým týpkům z lemuřínské Hematologie, a také všem, kteří kráčí životem jako po laně. Udržujte balanc!

Lano je perfektní. Našponované k naprosté dokonalosti. Klidně ho můžete vnímat jako pohodlný chodník a tu hloubku pod sebou nevidět. Vítr už nefouká. Vzduch voní tak, jak to dovede jen v květnu.
Rozpřáhnu ruce a vykročím...
Jeden krok, druhý. Nádech. Můžu vzlétnout, když se mi zachce. Teď by to šlo. Teď, když gravitace předstírá, že není.
Udělám arabesku. S lanem mě pojí jen jedno chodidlo. Nádherně snadné...

"Páni, vy jste to prospala! Vůbec jste nevnímala, že vám měním konzervu. Není vám zima?"
"Je mi skvěle."
"Máte natankováno, bude to jenom lepší."
Já vím. Vlastně jde jen o to, udržet balanc...

Fandom: 
Obrázek uživatele Amy

Mezi řádky

Komu by se nelíbilo, že je drabble česko-anglické, věřte, že je podle skutečné události a přeložením by onen dialog jaksi... ztratil smysl.

Nahrazuji téma č. 15 Co je psáno, to je dáno.

"I bet I can defeat you."

"Dream on, love!"

Hrobové ticho proťalo křupání písku pod dopadajícími podrážkami. Utíkající dívka se zastavila teprve u lavičky, zastrčila si neposlušný pramen vlasů za ucho a pohlédla zpět.

"See? Told you."

Chlapec se k ní po chvilce připojil a rezignovaně pokrčil rameny.

"Alright, you won."

Zeširoka se na něj usmála.

"I always do. And you know what?"

"What?"

"I want a song as a reward. Write one for me, will you?"

Vysmekla se jeho sevření, se smíchem se znovu rozběhla a chlapec za ní zůstal hledět, dokud poslední záblesk zelených šatů nezmizel v dáli.

Fandom: 
Obrázek uživatele Dangerous

Poslední večeře

Téma: Krev

Zapomněla, jaké to je, mít hlad. Ještě ráno byla mátožná, ani z postele nevylezla. Večer ji však přichystal hostinu. Ten muž si k ní vlezl dobrovolně. Možná ji neviděl, pravda, ale nebránil se. Když si k němu přisedla dáma, zaradovala se dvojnásob. Tak plné bříško neměla již dlouho. Spokojeně vrněla. Cítila se tak plně, jako by byla jenom z jídla. Mísilo se, bublalo. Měla dokonce pocit, jako by čekala potomka. Usmála se. Muž něco povídal, živě gestikuloval a čas od času ukázal přímo na ni. Je krásná, je středem pozornosti! Blecha se zapýřila. Nevšimla si ženina malíčku a ostrého nehtu.

Poznámka: Kdo nezná předlohu, můžete si ji přečíst zde. Překlad jsem na internetu nenašla. :)

Obrázek uživatele Innes

Anglický humor v praxi

Výcvikové centrum pilotů RAF, někdy v bouřlivých dobách druhé světové

Leandrovi nebylo dobře. Bolela ho hlava. Na nástup však dorazil první a velmi ho potěšilo, když uviděl Liama dobíhat mezi posledními.
„Angláne.“
„Pudlíku.“
Liam vypadal, že se dobře baví.
Nástup skončil a vlkodlak vyrazil zpět ke své ubikaci. Když se svlékal, všiml si, že má na uniformě podivné růžové fleky. Svraštil čelo a zamyšleně se podrbal na hlavě. To co však pod prsty ucítil, nebyly jeho vlasy. Doběhl nejbližšímu zrcadlu. Místo svého obvyklého účesu měl bílo-růžové naondulované cosi. Skoro to vypadalo, jakoby mu na hlavu někdo upustil obrovskou cukrovou vatu. Navíc s mašličkami.
„Angláne! Až tě chytím, tak tě přetrhnu!“

Obrázek uživatele Owlicious

Wild wild west

"Takže když Pinkie Pie začala znovu zpívat, ti bizoni začali - pochopitelně - vidět rudě. Náčelník vydal rozkaz ke stampedu. Stoupající prach zahalil slunce podivně narudlou clonou. Poníci začali vrhat připravené jablečné koláče i nezralá jablka. Na straně bizonů se objevují první zranění, padající jsou ušlapáváni svými soukmenovci, kteří nemohou zastavit. Poníci vyklopí bizonům do cesty cisternu jablečného jelly a lepkavá hmota bizony zpomaluje. První řady vbíhají mezi domy a rozrážejí postavené zátarasy. I na straně poníků se objevuje první krev..."
"To by snad stačilo, Robe," zarazila příliš rozjařeného kolegu přísně Lauren Faustová. "Nezapomeň, že ještě pořád je to seriál pro děti."

Nahrazované téma: Krev

Obrázek uživatele Wee-wees

Prokleté místo

Náhrada za téma: poslední petrklíč (18/4)

Na okraji lesa, kam slunce za celý den nezasvítilo, kvetl v trávě petrklíč. Byl červenec - tahle zmatená rostlina musela být pro letošek poslední svého druhu.
Minerva tam stála polovinu noci. Nadšení, které jí po Dougalově vyznání a žádosti kolovalo v žilách, opadalo a studilo.
Když to udělám, budu žít jako matka, uvědomila si. Hůlka zamčená ve skříni. Věčně sehnutá, abych nepřitahovala oči podezřívavých sousedů. A lži. Spousta lží.
Toho rána odešla. Nemohla to Dougalovi vysvětlit a ani se o to nesnažila.
Na tom kousku trávy pod lesem už nikdy prvosenky nevykvetly.
Mudlové, sami nevěděli proč, se tomu místu začali vyhýbat.

---

Dle oficiálního kánonu.

Fandom: 

Z dětství čistokrevných...

Když si Andromeda a Trixy ještě rozuměly ;) Doplněno na téma 'Krev'.

„Drom, ty jsi tak blbá!“

„Co? Já? To ty sis chtěla hrát! A to tys vybrala nulku!“

„Css... Já ji vybrala, protože tys řekla, že je z nich nejvzácnější!“

„No to je, ale já nevím, proč jsme si prostě nemohli vzít kravý biftek!“

„Protože bychom porušily pravidla!“

„Odkdy ty neporušuješ pravidla?“

„Odkdy se ty staráš o mě? A vůbec, jdi pryč!“

„Tohle je můj pokoj a moje koupelna, Trix!“

„Nemůžu přeci jít zvracet do naší společné! Naši by to nepřežili!“

„Stejně si myslím, že jim bylo jasný, jak to dopadne, už když jsi přišla s nápadem, hrát si na upíry!“

Fandom: 
Obrázek uživatele Julie

Ozvuky tragédie

Obávám se, že tohle už je vážně těžký případ BJB. Nicméně nahrazuji si téma krev.

Kapku po kapce dopadala na podlahu. Vystříkalo se jí dnes hodně. Ale teď už se všude kolem rozhostilo smrtelné ticho. Ticho a zápach.
V mnoha domovech však začínal pláč. Ženy tiše vzlykaly do polštářů. Muži skřípali zuby a proklínali osud. Děti chápaly jen to, že se přihodilo něco strašného. Všichni se ptali, co bude dál. Jak budou dál žít? Jak budou jejich příběhy pokračovat? Pocit prázdnoty a neukončenosti byl nejhorší. Někteří se v zoufalství uchýlili do ciziny. Jiní věřili ve vzkříšení.
Voda kapala jen chvilku, ale firma se vzpamatovávala dlouho. Požár v nakladatelství Crew zasáhl českou komikovou scénu opravdu silně.

Obrázek uživatele Iswida

Nástup

Náhrada za téma Nástup, fandom: Harry Potter

„Nástup!“ zařval strojvedoucí spěšného vlaku do Bradavic. Miloval tu mašinku, tu rozkošnou červenou lokomotivu napůl schovanou v páře. Skoro ho ani nemrzelo, že si jej vedle ní nikdo nevšimne. V celých sedmi knihách o něm nebyla jediná zmínka.
„No tak, děcka, rychle do vlaku!“ pobízel rozjařené studenty, když pomáhal vyděšeným prvákům s kufry. Tohle byl jeho nejoblíbenější den v roce. Když se ta nablýskaná kráska jednou ročně naplnila ječícími dětmi a s pravidelným supěním vyrazila krajinou k pohádkovému hradu. On sám ho navštívil jen jednou, když byl ještě malý a mrzelo ho, že na rozdíl od bratra kouzelné schopnosti nezdědil.

Fandom: 
Obrázek uživatele eliade

Sebevrah

A/N: Kterak jsem se pokoušela hrát si na Nezvala...
Nahrazuji téma Krev

Naše životy jsou absurdní jak strach
šeptal tiše do tmy mladý sebevrah
strach z krve výšek uzavřených prostorů
strach z tepání srdce motoru
co nám nedovolí nedýchat
co nám nedovolí bát se ztrát

Chtěl jsem skočit chtěl jsem k smrti doplachtit
chtěl jsem pohřbít onen dávno mrtvý cit
Pak ale někdo náhle vykřik ach!
a já už nechtěl být ten sebevrah
ten sebevrah jenž je mrtev předem
ten jenž je sám sobě lidojedem
ten jenž svůj život v kartách prohraje
ten jenž neplatí své výdaje

Pro toho kdo má strach z krve z pláče
je snad lepší být hazardním hráčem

Fandom: 
Obrázek uživatele Skřítě

Ukončete výstup, nástup... dveře...

...už se zavírají.
Myšlenky mi sviští hlavou,
Otče, ať mě netýrají!
Chtěl jsem být kluk obyčejný,
s špinavýma trenýrkama,
žít si život nudně stejný,
jen tak si hrát se sirkama.
Chtěl jsem si stavět jen na písku hrady,
v pubertě koukat se na dívčí vnady.
V dospělosti najít ženu poctivou a hezkou,
co by se mnou klidným krokem šla životní stezkou.
Chtěl jsem se dotýkat hvězd jenom ve spaní,
chtěl jsem si beztrestně zvolit své poslání.
Místo toho procházím se po téhleté zahradě
a co přijde zítra ráno, to je myslím nasnadě.
Otče ni ty nevíš?!
Proč musím být Ježíš?!

Fandom: 
Obrázek uživatele Keneu

Uvězněný velitel

DMD č. 20 pro 20.4. 2012 Téma: Nástup!

„Poplach! Nástup! Velitel v ohrožení!“
Křičel. Tedy chtěl křičet, ale nezbývalo mu než mumlat do roubíku a vrtět se v poutech.
Jeho věznitel mezitím něco sepisoval, opakuje si polohlasem napsané: „Dnes 8. listopadu léta Páně 1620 vydávám tento rozkaz. Spánková pohotovost se ruší…“
Tak ty mi chceš sahat na moje kompetence? Dobrá, já tu být nemusím, jen si to zkus velet takové bandě ospalců! Stejně mi nabízeli to předsednictví…
Uzurpátor dopsal rozkaz a vracel se k vězni. Jenže!
Svatý Václav, patron a vévoda české země, velitel blanických vojsk, byl pryč.
„To abych častěji kontroloval stráže,“ povzdechl si Hynek z Michle.

upřesnění fandomu: Blaník -> České nebe

Obrázek uživatele Gary Stu

Poslední květina

Jako poslední na světě měl tu nezáviděníhodnou poctu cítit umírat všechny své přátele. Některé stářím, jiní padli za oběť. Každá květina musí zemřít. Sám to cítil. Jak nenávidění malí tvorové z něj uždibují kousek po kousku. Byl to zvláštní pocit. Kdyby nevěděl, jak to končí, možná by mu ten pocit ani nevadil. Ale on cítil mnohé květiny kolem takto umřít. Jeho květy, listy a vůbec celé tělo se otřásalo záchvěvy hrůzy. Nepříjemná smrt. Ať ale cítil cokoliv nemohl s tím bojovat. Květiny sami nic nezmůžou. Věděl, že mu nebude dopřáno zemřít stářím. Poslední petrklíč na tomto čtverečním metru louky padl.

Téma: Poslední petrklíč

Fandom: 

Zmatená sova

Poznámka: Začínám posledné část Minervina příběhu. Navazuje na Pod stromem.
Téma: Příbuzenská plemenitba

Venku byla tma. Zahoukala sova. Minerva si v pokoji četla. Listovala knihou o přeměňování, kterou znala nazpaměť.
„Co to má znamenat?“
Do místnosti vtrhnul Thomas a papírem jí mával před obličejem.
„Cože?“ Minerva zabouchla knihu
„Tohle mně přinesla divná sova!“
„Cože!“
Sovy byly skoro neomylné. Skoro…
„Ty jsi fakt čarodějnice. Navíc se páříte mezi sebou! Krávo!“
Hodil po ní dopisem a utekl. Minerva se konsternovaně podívala na elegantní svatební oznámení. Malfoy si bral sestřenku.
Zaskřípala zuby a rozběhla se za ním. Na schodech se srazila s otcem.
„Takže to ví?“
Kývla.
„Musím za ním!“
„Vrátí se. Teď potřebuje být sám.“

Obrázek uživatele Aveva

Čtyřiadvacet

téma: Perpetuum mobile

V čem je tajemství?
Čtyřiadvacet hodin denně zní po kamenem dlážděných chodbách ozvěna kroků.
Čtyřiadvacet hodin denně se od kleneb odráží slova modliteb.
Co pohání Chrám?
Kudy do něj přichází zdánlivě nekonečná energie?
První První byl básník. Napsal: Bože, miluj nás, ochraňuj, chápej. Dáme ti svou víru, svou lásku, své životy...
V základech Chrámu leží poezie.
Ale co pohání víru?
Je to láska?
Ne. Teď, v okamžiku zatmění, to na povrch vysvítá zřetelněji.
V okamžiku, kdy se Bůh nedívá.
Srdce se chvějí. S tmou přichází strach.
Z osamění. Ze ztráty lásky.
Ten živí víru. Ten pohání chrám.
Ten děsí nejvíc.

Krev příběhu

Téma: Krev

Poslední dobou propadám dojmu, že příběhy jsou svým způsobem živými entitami.* Tato úvaha vzbuzuje řadu zajímavých otázek. Například, co je krví (tedy symbolem života) příběhu? Co z něj vyteče, pokud do něj říznete? A zároveň, co v něm tepe? Ať se na to dívám z kteréhokoli úhlu, krví příběhu jsou možnosti. Je poháněn potenciálem toho, kam se může ubírat. Oživuje jej nejistota budoucnosti, která se skrývá jak před čtenářem, ale částečně i před samotným autorem. Nedokáži tento odstavec ukončit údernou větou. Napadají mě jen samé další otázky.

*Našlapuji okolo té myšlenky opatrně, protože si stále ještě nejsem jistá její pravdivostí.

Obrázek uživatele Iantouch

Víkend páně Jonese

Téma: Perpetuum mobile

Poznámka: Omlouvám se čtenářům, je to BJB jak sviňa, ale až to dočtete, tak snad pochopíte.

Je deset večer. Dáváme si kafe.
„Aby v něm stála lžíce, Ianto.“
Končí film.
„Šel bych někam pařit,“ navrhne Jack.
„Teď?“ ptám se, ale už hledám na mapě podniky v okolí.
Pivo, pivo, pivo, panák Jacka, pivo.
„Jsem opilej, Jacku.“
„Dej si ještě jedno.“
Pivo.
Jdeme tancovat. Líbáme se v uličce za diskotékou. Jdu domů. Sám.
V pět ráno přichází Jack. Jsem ještě nalitej.
V poledne mu pomáhám do kabátu. Sedáme do auta. Mám kocovinu. Jack řídí, i když je jasný, že by nadejchal.
Vypadam nešťastně.
„Co je s tebou?“ zeptá se.
„Ale, snažim se vymyslet Perpetuum mobile.“
„Co?“
„Neřeš.“

Obrázek uživatele Hippopotamie

Naši vynálezci

(téma: perpetuum mobile)

Komenského machinka kvůli nepředpokládaným okolnostem (viz drabble „Konec vynálezce“) havarovala.
Bratranci Veverkové to už skoro měli, když tu je teta Veverková přesvědčila, že mají všeho nechat a raději jít pracovat na pole.
Prokop Diviš byl také blízko, bohužel ho ale při vynalézání překvapila bouřka.
Jakubu Hronovi Metánovskému se při práci na náčrtku několikrát převrhl kalamář, a tak všeho nechal a raději vymyslel nepřekotitelný kalamář buňát.
Tak se stalo, že perpetuum mobile vynalezl až Myšpulín. Když Fifinka uklízela, usoudila, že se to k ničemu nehodí a jen se na to práší, a tak vynález skončil ve sklepě spolu s dalším haraburdím.

Fandom: 
Obrázek uživatele Bilkis

Největší milovník

Téma 21: Perpetuum mobile
BJB, protože mě nic jiného nenapadlo + jedno sprosté slovo

Stačil mu úsměv Penelopy Xénie a byl ztracen. Musel ji mít. I když byla sirotek, o kterém se později zjistilo, že má dvě matky, čtyři babičky a pět pekelně zazobaných otců. Tehdy nevěděl o ničem z toho, a přesto se do ní zamiloval na první pohled. Jediný impuls, ten úsměv, z něj udělal nekonečného milovníka jejích dokonalých křivek a nepotřeboval nic víc. Nepotřeboval dýchat, jíst, pít (no dobře, potřeboval, ale copak byl nějaké perpetuum mobile?), byl živ jen z jejich lásky a z jejich spojení (šukali jako králíci) na duchovní úrovni. José se rozhodl přijet a ke své škodě zůstal.

Fandom: 
Obrázek uživatele Brygmi

Netradiční rodina

téma: Příbuzenská plemenitba
poznámka: zcela vymyšlená budoucnost

Jenkinsová se k novým sousedům sama pozvala na návštěvu. Seznámila se už s blonďatou paní domu i jejími dětmi, když dovnitř vešla dáma a dva muži.

Jeden z nich byl stejně tmavovlasý jako syn Christian.
„Tak vy jste ten manžel?“

„Kdepak.“

Obrátila se k druhému muži. Jenkinsové neuniklo, že má stejně výrazné oči jako malá Liz.

Než stihl odpovědět, tmavovlasá žena jí vstoupila do cesty a napřáhla ruku: „Ne, to já jsem ten manžel, vlastně manželka, Rachel Berry Fabray, muzikálová herečka, v současnosti žijící s manželkou, dětmi a otci našich dětí. Něco není jasné?“

Jenkinsová zrudla a bez rozloučení odešla.

Poznámka: V hlavě jsem měla Faberry/Kurtofsky rodinu, ale určitě si to můžete upravit podle preference pairingů. :)

Fandom: 
Obrázek uživatele Zuzka

Generace

"Má nejdražší dceruška! Vdaná! A v patnácti! Báječné! Hillová? Hillová, rychle, pomoz mi do šatů!"
Generace čtenářek už nad tou scénou protočily zrak.
Zbylé dcery tajily dech a kroutily hlavami. Lizzy se bouřila.
Už nebyl ani trochu čas uvažovat, je-li mladík dostatečně amiable, všechny to věděly.
Čas jim to vrátil. Na každou z nich, čtenářky nevyjímaje, přišel prvně rok, kdy si povzdechly při pohledu na své dorůstající ratolesti. osud je bohatě podaroval dcerkami. Bylo načase znovu posuzovat, který gentleman v okolí je správně amiable a který už je naopak příliš velký scoundrel.
Jen historie se umí opakovat sama od sebe.

BJB, mám vygumováno, Period dramas jsou ostatně jedno velké perpetuum. Nahrazuji tedy téma Perpetum mobile z 21.4.2012, aby bylo jasno.

V sadu...

Poznámka: Drabblíčko na téma Krev!

* * *

Drobná blondýnka běžela rozjařeně sadem. Vyhýbala se vzrostlým třešním a užívala si slunečních paprsků, které jí hrály na obličeji. V dálce viděla velký stan, ve kterém už hrála hudba. Sama pro sebe si tančila a v roztodivných kreacích hopsala zelenou loukou.
Najednou jí cosi zaujalo a ona se zvědavě sklonila k zemi. Úzkým prstíkem máchla mezi zelená stébla. Když tu najednou…

„Au… Ty malá potvůrko.“ zašveholila, když jí něco kouslo do ukazováčku. Na špičce se ukázala kapička krve. Dívenka celá natěšená běžela až ke stanu.

„Tati, tati… Tomu neuvěříš! Kousl mě trpaslík!!!“ smála se dokola s prstem vztyčeným k nebi.

Fandom: 
Obrázek uživatele Lunkvil

Teoreticky

Téma: Perpetuum mobile

Opatrně, pomalu, ještě kousek… Poslední díl skládanky musí přesně zapadnout. Zkouší si pomoct šroubovákem. Když to nezabírá, bere do rukou kombinačky. Jde to trochu ztuha, ale nakonec se to podaří. Perpetuum mobile stojí v celé své kráse na stole.
„Pojď už, musíš do školy!“ ozve se zezdola.
Škola počká, myslí si Sheldon. Musím ještě propočítat…
„Tak kde jsi, brácha?“ vřítí se do pokoje Missy a zastaví ji až náraz o stůl. K Sheldonově velkému překvapení se přístroj sesype jako domeček z karet.
„Jejda, promiň.“
Když uvážíme podmínky, v jakých musím žít, přemítá Sheldon, budu se muset asi věnovat výhradně teorii.

Obrázek uživatele may fowl

Pianistčina noční můra

A/N: Doplňuji si téma Perpetuum mobile.
Zmíněnou skladbu si můžete poslechnout tady: http://www.youtube.com/watch?v=3-1wb0jQV-w .

Zemdlenýma rukama se jí hemží mravenci. Narovná se na stoličce a setřepe ze zápěstí křečovitý tik. Ještě chvíli tímhle tempem a přivodí si zánět šlach, ale nedokáže přestat. Musí hrát dál, dokud to nebude perfektní.
V sále není ticho. Posluchači se vrtí na stoličkách, pán v první řadě pokašlává a někde žvatlá dítě. Křídlo je připravené k odletu, ale nemá s kým.
Konečně se prsty přerývavě rozeběhnou po klávesách.
Škobrtnou.
Zpanikaří.
Spadnou do klína.
Ze třinácti stránek rozverného klimprování zůstanou čtyři takty.
„Mít tak ještě jednu šanci,“ zavrní do polštáře a zavře oči. V uchu jí cukruje bezchybné Perpetuum mobile.

Fandom: 
Obrázek uživatele Suzanne

Trable s inspirací

Téma č. 20: Nástup!

Joanne K. Rowlingová. Harry Potter a relikvie smrti, bylo napsáno na stránce v počítači a dál už nic.
No tak, holky, nástup! Povzbuzovala své nespolupracující myšlenky.
Já to musím dopsat! Vážně! Nakladatel hrozí, že budu muset vrátit zálohu. Můj agent málem umřel, když na něj spadla ta hromada pošty od fanoušků, kteří chtějí vědět, jak příběh skončí. Na ulici mě zastavují lidé a ptají se, kdy už to konečně dopíšu.
A jiní si píšou vlastní pokračování! Harryho nechají zemřít, Hermionu nenechají skončit s Ronem a Severuse Snapea nechají, aby se zamiloval a oženil!
To zabralo.
Myšlenky nastoupily. Konečně.
Oddychla si.

Obrázek uživatele estriel

In Your Veins

Bonus č. 6, nahrazuji si téma Krev z 17.04.

It was love at first sight. The blue eyes with a speck of green, the hair as white and smooth as silk, the flawless skin. He was the perfect human.

Except he wasn't. I never would have learned his secret if it hadn't been for the accident.

I had lost a critical amount of blood. He wanted to help. But when they opened his vein, there was no blood. Instead, a clear liquid oozed out…

For that imperfect speck of green, he had been banished. His kin were built for the rich. I was in love with an AI courtesan.

Obrázek uživatele ef77

Soupis

Téma: Co je psáno, to je dáno
AN: Je to AU, ale podle mě by toho byli schopni.

"Uděláme soupis všech věcí," pravila Lobelie večer před předáním. "A ty mi ho potvrdíš. Chci mít všechno černé na bílém."
Frodo protočil panenky a podepsal.
Sam se rýpal v záhonu a předstíral, že nedoslýchá.
Kmotr popotáhl.
"A ať ráno nic nechybí. Myslím zejména stříbro."
Smíšek a Pipin na sebe mrkli a vymysleli plán.

Ráno nechybělo ze seznamu vůbec nic.
Jen všechny ubrusy byly pečlivě vyskládány v krbu.
Židle a stoly zasazeny do řádků v záhonech.
Peřiny a pokrývky zavěšeny mezi lustry na stropě.
Postele přemístěny na střechu Dna pytle.
A stříbrné lžičky a vidličky vesele cinkaly ve větvích Oslavového stromu.

Fandom: 
Obrázek uživatele Solast

Zavřeno z důvodu inventury!

Téma č.20: Nástup!

Jackův sytý hlas zaburácel po celé základně: "Zavírám všechny východy! Ianto, Owene, Gwen, Toshiko... Nástup!"
Tým stál v pozoru, pln očekávání.
"Ianto, vezmi si na starost veškeré zázemí a zasedačku, Owene, lékařský archiv a sklad, Toshiko, informační centrum, Gwen, odshora od trafiky. Zachovejte maximální koncentraci. Používejte vysílačky. Jdeme na to!"
Synchronizovaně se rozutekli, jako dobře promazaný hodinový stroj.
Za chvíli interkom zašuměl a ozval se Ianto, poněkud potěšený a pobavený: "Mám je! Byly u Jacka za stolem!"
Všem se ulevilo. Jen Jack si pomyslel, že by si příště měli s Iantem při hrátkách na stole v kanclu dávat větší pozor.

Fandom: 

Stránky

-A A +A