DMD č. 4. pro 4. 4. 2015. Téma: Mrkev v zimě

Obrázek uživatele Polda a Polda

Mrkev v zimě

Obrázek uživatele Malomocná

Uprostřed ničeho

Úvodní poznámka: 

Theon Greyjoy je ztělesněním mrkve. Čím déle je vytržen z úrodné půdy, tím dříve shnije. A taky je zrzek.

Drabble: 

Kůň si odfrkl. Nesouhlasně pohodil hlavou na protest proti jezdcovu úderu bičem přímo do slabin.
Theon před dvěma dny opustil Zimohrad a nyní mířil předat poselství Noční hlídce na Zeď. Ramsay měl totiž další plán pro expanzi, pro to, aby se zavděčil svému otci, siru Boltonovi. Dozvěděl se, že Divocí překonali Zeď, a také jaké problémy nyní mají. Ideální toho využít. A kdo jiný by měl jednat s Jonem Snowem než jeho skoro-bratr z dětství, Theon?
Jel dva dny a dvě noci pláněmi pokrytými sněhem. Míjel zasněžené lesy, které spaly zimním spánkem, zasněžené domy a kouř z komínů. Byl blízko.

Závěrečná poznámka: 

Vím, že v téhle fázi už to není moc Theon Greyjoy, jako spíš Smraďoch. Ale nějak jsem se s tím nikdy moc nesmířila. Proto je i tomhle textu Theon.

Mám radši oficiální anglické názvy všech těch měst, míst apod. Ale nějak mi to do toho dnes nesedělo. :)

Obrázek uživatele estriel

Globální oteplování

Fandom: 
Úvodní poznámka: 

To je tedy téma... skoro jsem nemohla myslet na nic jiného, než ten brutální vtip o králíčkovi a mrkvi v zimě.

Drabble: 

Dlouho jsem spala ve svém měkkém, temném loži, příliš drobná a slabá, bez vůle pustit se do toho dobrodružství, které mě čekalo.

Ale teď přišel můj čas! Probouzím se a rozkošnicky se protahuji - cítím, jak je moje tělo najednou delší, silnější. Teplo mi dodává chuť do života a tak raším a rostu, vzpínám se směrem k životadárným paprskům.

A tu konečně rozhrnu tmavé závěsy svého lože a vykouknu ven. Zalije mne oslňující světlo - ach, to bude dobrodružství! Ale moment, co je tohle - fuj, brrr! To není jaro!

*

“Franto, podívej se! Tuhle na záhoně nám roste mrkev! A to v prosinci!”

Obrázek uživatele Kaisa

Smrt velikonočního hlodavce

Drabble: 

Asi nemá cenu nad počasím bloumat,
aprílové hrátky fyziky zkoumat,
ale nyní představme si prosím zajíce,
toho, jak malé děti milují nejvíce.
Všemi otvory lezou mu vajíčka,
za ouškem skví se oranžová čepička.
A pěkně všechno dáme do rovnice,
a to dohromady rovná se márnice.
Ptáte se snad proč, vážení?
On totiž také potřebuje krmení,
čokoládu a cukr rozdá dětem,
běhá celý den letem světem,
ale žádná dobrá mrkev na něj nečeká,
protože zima na cestě domů nijak nespěchá.
Unavíme tedy králíčka zběsilým běháním,
a znechutíme ho studeným kopáním,
protože co mrkev v zimě dělá?
Hezky pod sněhem vesele bělá.

Závěrečná poznámka: 

Přeji pěkné Velikonoce! :o)

Obrázek uživatele Zuzka

Na přilepšenou

Drabble: 

Emma pečlivě upravila tatínkovi šál za krkem než se způsobně usadila.
Zvonek zacinkal.
Lucy vešla s podnosem, John přivezl vozík. Postní večeře byla skromná, přesto vybraná. Na zdraví Mr Woodhouse bylo třeba dbát.
Starý pán opatrně nadzvedl poklop. Polévky tak na prst, tak to má být. Ale...

"Mrkev, my dearest Emma? Kdepak jsme v únoru sehnali mrkev?" podivoval se se značným podezřením v hlase.

"Není mi to úplně jasné, tatínku. Ale Lucy říkala, že ráno viděla v Highbury kočár, jaký má slečna Burnwoodová. A u dveří se nám objevil košík se zeleninou a s podivným vzkazem: v Bille měli slevu."

Obrázek uživatele Profesor

Sbírky profesora von Draka 28.

Drabble: 

Dobrý den, moji milí návštěvníci. Jsem potěšen, že vás války tunelových živočichů, ani vánice saharských písků neodradily od další návštěvy mých sbírek. Opravdu oceňuji, že vás kolega P. uvolnil ku pomoci s katalogizací sbírek.
Držte se, prosím za mnou, milí studenti.
Nehodlám se opakovat. Nebudete-li schopni se držet poblíž mne, pak ponesete následky. A můžete mi věřit, že úmrtí v mých sbírkách pojišťovna neproplácí.
Kam jdeme? Já jsem vám to neřekl? Přímo sem. Do oddělení pavouků.
Copak, copak, že byste raději dobývali mrkev v zimě, než sáhli na pavouka? Jak je libo. V roce 1970 zde byly opravdu hezké závěje.

Čas na obed

Fandom: 
Drabble: 

Za okny huste chumelilo, uz dlouhou bylo venku pod nulou. Endrew vesel do kuchyne a zkontroloval hodinky na ruce, index mu ukazoval cas na obed. Presel k automatu a zvolil obedove menu. "Na co mate chut Endrew"? Podival se z okna, "treba na dusenou mrkev, delavala mi ji mama jako malymu klukovi" a pokyval hlavou jako by chtel potvrdit pravdivost slov. Automat zavrcel, na odkladaci desce se objevila plastova miska s hnedou hmotou zalatovana obalem s kresbou jeste hnedsi mrkve. Obed vypadal stejne jako vsechny obedy predtim. Endrew se natahl ke krabicce. "Musim vymenit toner magentovy barvy" proletlo mu hlavou.

Obrázek uživatele Ampér

Na cestě

Fandom: 
Drabble: 

Když jsem narazil u Klenčí na tu ubrečenou holku, palubní počítač ukazoval datum 25. 1. 1863. Nejdřív jsem v duchu zanadával na technika, který zase neopravil časoprostorovej čip, ale pak jsem se začal věnovat tý holce.

„Víte, musím domů přinést čerstvou mrkev, jinak se nesmím vrátit. A kde ji mám teď v zimě vzít?“

Nastavil jsem čas na rok 2010, příslušné GPS souřadnice a za chvíli už jsme stáli před domažlickým hypermarketem. Tý holce jsem koupil půl kila mrkve a pro jistotu ještě čerstvé fialky, jablka a jahody.

Nakonec jsem jí dopravil zpátky a odletěl. Na cestách časem zažijete lecos.

Obrázek uživatele Viviana Stellata

Pod sněhem

Úvodní poznámka: 

Zoufalá doba vyžaduje zoufalá řešení... a Mrmlův zpěv je jedním z nich.

Drabble: 

"To bylo naposled!" Mrmla hodil futrál s basou do dodávky. Natáhl se po šroťáku od Brajgla.
"Si zpíval v poho, kámo," škytl bubeník.
"Normálně ale používám štyry struny! Rozumíš? Dneska s bídou jednu!"
"Na struny sere pes..." mumlal Jetej.
Z nebe se začínal sypat sníh.

Plahočili se vánicí ke zkušebně.
"Nebylo na béňo, no," přeřvával Mrmla bouři. "Se neposerte! Zdravej pohyb..."
"Tyvole mrkev!" Brajgl se shýbl. Pod závějí prosvítala oranžová džínovina.
"To je NOHA!" pronesl dramaticky Jetej.
"Punk neni mrkev, kurva," zahuhlalo to z bílé tmy. "Kde jste?! A kterej idiot zamyká zkušebnu, kde se válej akorát flašky vod piva?"

Obrázek uživatele BC_Brynn

Horké chvíle

Drabble: 

Na soudruha Sněhuláka
hodné dítě nehuláká!

.
.

Ctibor se na Vánoce těšil, ovšem když se v první den prázdnin vzbudil a venku bylo bílo, úsměv mu zmrzl. Kluci a holky budou chtít stavět sněhuláky, uvědomil si, a jistojistě se pokusí na nosy nanosit mrkve z maminčiny zahrádky. Co kdyby je ty mrkve také vcucli pod zem?

Ctibor nezpanikařil. Uvažoval, co by na jeho místě udělala myš Hryž.

Po snídani zatelefonoval na Hasičskou stanici a celou záležitost vysvětlil slonu Alfrééédovi, který tam šéfoval.

Alfréééd hned věděl, jak takové nebezpečí ošéfovat. “K záááhonku postavíííme hlííídku, ta všechno ohlííídááá. Kamaráde, klííídek, máááme dosti hlííídek.”

Závěrečná poznámka: 

Trochu ma prekvapilo, že som to tu zatiaľ nestretla. Mrkev ho vcucla pod zem je knižka pre deti od Petra Stančíka. Stojí za prečítanie aj pre dospelých, predovšetkým kvôli nenápadným čriepkom múdrosti a dôvtipnej hre s jazykom (spravila som chabý pokus napodobniť, ale predsa len to nie je môj prvý jazyk). A v knižke sú hádanky! Za uhádnutie dostávate hviezdičky!

Obrázek uživatele Scully

Trpěti pro krásu

Fandom: 
Drabble: 

Z dívčích ložnic se ozval jekot.
„Proboha, vždyť vypadám jako mrkev!“ křičela Parvati. Hermiona zvedla oči od úkolů a pozvedla obočí. Parvati držela v levé ruce zrcátko a v pravé hůlku.
„Není to tak hrozné, takhle se vždycky opálím v létě,“ řekla smířlivě Hermiona, aby spolužačku uklidnila.
„No jasně, v létě, ale jestli sis nevšimla, Hermiono, je prosinec! Vypadám jako idiot!“ rozčilovala se Parvati.
Levandule se ji snažila utěšit. „Tak použijeme to druhé zaklínadlo, ne?“
Hermiona zavrtěla hlavou a vrátila se ke svému úkolu. Když Parvati začala brečet, že je „jak sejra“, už jejich nepovedeným hrátkám s kouzly nevěnovala pozornost.

O žádném měsíčkovi

Fandom: 
Drabble: 

Maruška doma dělala všechno a stejně to bylo málo. Líná nevlastní sestra a zlá macecha jí úkolovaly od božího rána do nekřesťanských večerních hodin a zrovna si nadiktovaly, aby jim přinesla mrkev. Mrkev v lednu. Achich, to je fakt buranský. Kdyby šla aspoň pro jahody se šampáněm, dragon fruit nebo liči. Maruška se zvedla od stolu, vzala si peněženku a došla do Alberta. Jo, v konzumní společnosti není třeba ani jednoho měsíčka, aby si Macecha dala do nosu. Třeba zrovna tu mrkev. Ale chudák Maruška jen tak k chaloupce nepřijde, to aby si teď vzala hypotéku aspoň na dvacet let.

Obrázek uživatele Peggy Tail

Slova

Úvodní poznámka: 

Opět volný tok myšlenek. Motivovala mě maminka.

Drabble: 

Mrkev v zimě má symbolizovat něco podivného. Jenže v dnešním na hlavu postaveném světě nic podivného už není. Všechno je tak šílené, že se to navzájem překřikuje. Lidé jsou jak postižení. Jediné o co jim jde, je mít nejnovější verzi nějaké ivěci, boty dražší než za „čtyři litry“ a hlavně mít perfektně obarvené kořínky vlasů. Vše je pro ně všední samozřejmostí. Vůbec si neuvědomují, že to, že ráno dokážou vstát s tím, že je nic nebolí, že se můžou nasnídat, protože mají peníze na jídlo a střechu nad hlavou... to samo o sobě je pro jiné nešťastné lidi tak výjimečné!

Závěrečná poznámka: 

Dokud člověk neonemocní nebo něco z toho neztratí, neprozře. A tak vás prosím, buďte vděční za všechno, co máte, bez ohledu na to, jak malé nebo velké ty věci jsou. Dělejte to, co vás baví, a já vím, že je to často tolik obtížné. Mnohokrát chce dělání toho, co vás těší, velkou odvahu a sílu. Dostaňte se ze začarovaného kruhu nesmyslů. Předejdete tak svému neštěstí.

Obrázek uživatele Aurora

Hľadanie

Fandom: 
Drabble: 

Vysoký, svetlovlasý muž bol jedinou postavou, ktorá sa vynímala na širokej prérii. Unavene zoskakoval z koňa, sadal si pod osamelý strom a púšťal sa do skromného jedla: kukuričné placky a bizónie mäso.

Načúval zvukom prérie a sledoval všetko naokolo. Len náznak, kúsok odpovedí. Kam zmizol? Kde je teraz? A je vôbec nažive?

Zahryzol do mäsa, a, hoci to bolo ťažké, musel si to priznať: pred dvoma dňami stratil jeho stopu a nedokáže ju znovu nájsť.

Cítil sa, akoby hľadal mrkvu v zime, ihlu v kôpke sena, sneh na púšti. Beznádej mu zväzovala hrdlo.

Môj milý Winnetou, uvidím ťa ešte niekedy...?

Obrázek uživatele Macalaurë

Dobrá rada nad zlato

Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Cosi mužské fyziologie a lehký náznak slashe 12+
A neříkejte, že jsem vás nevaroval.

Drabble: 

Seděl jsem zvečera u psaní,
na dveře zaslechl klepání.
Maedhros na prahu sošně stál.
„To jsou k nám hosti, jen pojď dál!“
Sedl si poblíže ohně v krbu.
„Smím, bratře, užít tě jako vrbu?“
„Že vůbec váháš, vždyť jsme chlapi,
hezky mi povídej, co tě trápí.“
„Chceme se s Fingonem koupat spolu…“
Zjihle se podíval… no tam dolů.
„Takže chceš ode mě slyšet radu,
co dělat, abys to ustál v chladu?“
Co radit, co se mu vyplatí?
„Zkus mrkev strčit si do gatí!“
Nazítří vyzvídám, to je psina,
jak asi obstála zelenina.
Maedhros smíchu se nezdržel,
Fingon prý použil petržel.

Obrázek uživatele Martian

Ve hře mocných

Drabble: 

Sněhové vločky ladně vířily nad střechami Louvru.
Takové počasí hrabě Rochefort nepamatoval. Zimomřivě přešlápl.
Jeho muži si v úkrytu dýchali na ruce.

Konečně se dočkali.
Ani nevykřikla, když jí přitiskli dlaň na ústa.
„Máme ji prohledat?“
Královnina švadlenka vypadala rozkošně. Ten Gaskoněc rozhodně nemá špatný vkus…
„Netřeba,“ chopil se Rochefort příležitosti.

„Hrabě?“ Kardinál Richelieu se svraštělým obočím pohlédl na zmuchlaný kousek papíru. Jediné rychle načrtnuté slovo. „Čekal jsem ledacos, ale zrovna MRKEV?“
„Vaše Eminence, určitě je to heslo nebo tajná šifra…“

Constance vzdychla. Bylo jasné, že se pan Bonacieux i tentokrát bude muset namísto mrkvového koláče spokojit s kapustovou polévkou…

Obrázek uživatele Kumiko

Hlavně klid!

Fandom: 
Drabble: 

"Tady něco nesedí," prohlásila mrkev, když otevřela oči a spatřila okolo sebe sněhovou pláň.
"Radši se teď ani nedívej," prohlásilo x a změnilo se na y kladné.
"Vy máte co říkat," ušklíbla se nutrie, prohrábla si číro a znuděně si přehodila kytaru na druhé rameno: "aspoň nejste v cizí kůži."
Odněkud se vynořily malé, ošklivé pampelišky a začaly skandovat: "Velení nechte na nás!" Punková nutrie se uchechtla a jedním švihem své kytary pampelišky popravila. "Mohl byste mi někdo říct, co se tady děje?!" snažila se mrkev překřičet volání přírody.
"Ále, zas začal duben!" odpověděla znuděně pumpa s kudlou v zádech.

Závěrečná poznámka: 

Ach jo, tohle téma mě zabije...

Obrázek uživatele Doktor

Zimní pohádka

Úvodní poznámka: 

Drabble coby poděkování Reverendu Barnabymu, který nás (tedy hlavně mě, Košína) označil jako své nejoblíbenější hrdiny.

Drabble: 

"Hele, Koší, proč dávají do našeho žrádla to červené?"
"To je mrkev, Želví. To aby ti líp fungovala střívka."
"Moc dobré to není."
"Hele, buď ráda, že ti nekručí. A že jsi v teple. Podívej se ven, jak tam sněží!"
"Jé, támhle někdo stojí a má místo nosu mrkev!"
"To je sněhulák, Želví."
"Hele, támhle se potácí další sněhulák s mrkví místo nosu."
"Hrome! Reverend Barnaby! Tomu ale musí být zima!"
"Hej, reverende, pojď se ohřát!"
Zasněžený reverend vklopýtal do dveří. "Děkuji, malí přátelé! Zachránili jste mi život."
"Rádo se stalo. Nedáš si s námi trochu kočičího žrádýlka s mrkví?"

Obrázek uživatele Bilkis

"Až uvidíš...

Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Bez nároku na bod - druhé drabble.

Drabble: 

...nejlepšího rappera, který bude bílý, nejlepšího golfistu, který bude černý, Francii a Německo neochotné jít do války, hada klečet, koně blejt, sáňky v létě a mrkev v zimě, tak skončí svět," říkával s oblibou můj bratr.

"Nezapomímej na smrtelného Jacka Harknesse," doplňovala jsem já.

Tak se na to podívejme:

Eminem.

Tiger Woods.

Francie a Německo nechtěly do války v Iráku. Myslím.

Poláci vypěstují kdykoliv cokoliv.

Recesisti slaví Štědrý den v červenci.

Zatracení opilci v kostýmech koně znesvěcují masopustní veselice.

Harkness byl smrtelný, zatracení Američani s jejich čtvrtou sérií!

Hadi sice ještě neklečí, ale nepodceňujme evoluci.

A jsme v pytli, brácho...

Obrázek uživatele Tyfónek

Mrkev v domě

Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Varování: - 8.
(gramatické úpravy maminka)

Drabble: 

Byla jednou mrkev, která se probudila v zimě a vylezla, ale nevěděla, co je co. Nevěděla, co je sníh, jelikož mrkve vylezou až koncem léta. Po pěti dnech šel kolem chlapeček a divil se, proč je tam mrkev, a kolem samý sníh. A ten chlapeček ji odnesl ukázat mamince a tátovi, mrkev byla v domku a líbilo se jí tam. Chlapeček prosil maminku, jestli by si mohl mrkvičku vzít do postele a maminka říká, ale za měsíc ji dáš, kde byla. Za měsíc řekl, už musíš tam, kdes byla. Chlapeček ji zanesl do její díry, zakořenila se a spala dál.

Obrázek uživatele Lady Lestrade

Láska až za zeleninu

Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Psáno z pohledu muže. :)

Drabble: 

Na talíři to aranžuješ, do "únosné" podoby,
"Imunitu je nutné posilovat, zvláště v zimním období."
Vysvětluješ mi vytrvale, jak skvělé jsou ty humusy,
a já se bráním zuby nehty, vůbec to vzít do pusy.
Neustále mě přesvědčuješ, že musím to vyzkoušet,
prý určitě mi to neublíží, ale proč to pokoušet.
Studie to dokazují a masy tomu věří,
než tohle budu asi radši, pojídat husí peří.
Zamrkáš a usměješ se, já podléhám tvým léčkám,
nerisknu přece, že budu mít, málo toho céčka.
Popadnu příbor, do jídla dám se, jsem přeci muž činu,
miluji tě tak, že kvůli tobě, sním i zeleninu.

Obrázek uživatele Tenny

Znakování po ránu

Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Slovo napsané velký písmem znamená, že k tomu ukazujeme znaky.

Drabble: 

"Co měla učitelka na konci s tou mrkví?" zeptala se mě spolužačka nešťastně, když jsme v pátek odcházely z ranní hodiny znakového jazyka.
"Jakou mrkví?"
"No znakovala MRKEV HOTOVO, ZIMA POŘÁD."
"Aha... Ona neznakovala mrkev. Šahala si na nos. To znamená BŘEZEN," mrkla jsem na ní. "Říkala, že březen už skončil a přitom je stejně pořád zima..."
"Ale doprčic..."
"Hele, klídek. Znáš znak POŽADAVKY? No, tam má člověk jednou uhodit zespoda do dlaně a já to udělala dvakrát... A hádej co, ona mi pak řekla, že to prý znamená PENIS."
"Tu nultou páteční hodinu znakovky by měli prostě zakázat."
"Souhlas."

Závěrečná poznámka: 

Pravda, ta věc s mrkví se nestala (i když znaky vypadají skoro stejně), ale ta věc s požadavky rozhodně ano... Myslím, že nás úmyslně mučí, když nám tu znakovku dávají jako nultou.

Obrázek uživatele strigga

Poslední a nejlepší

Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Čtení a komentování tohohle skvělého tématu doženu, až dneska naženu nějaké ty dubnové kilometry, ale tohle mám v hlavě už od včerejška, tak jsem musela :)

Drabble: 

Můj život je pořád to samé. Naložit zátěž, unavit se, trocha jídla, trocha spánku, naložit zátěž... Poslední dobou ale shledávám jistá zlepšení. Drobná pohlazení, když někdo projde kolem a dotkne se mě dlaní. Když se bojím, ten vysoký černovlasý na mne mluví uklidňující cizí řečí.
Ale nejradši mám jednoho z těch malých. Ten mi vždycky rozumí. Chcete to vidět?

Poslední večer pod Caradhrasem pořádně mrzlo. Choulili se v malé proláklině a vrhali kradmé pohledy na čaroděje, který zatrhl oheň.
"To byla naše poslední mrkev, Same," zkonstatoval nešťastně Pipin.
"A tohle je náš nejlepší poník," odtušil Sam s uspokojením. "Viď, Vilíku?"

Neviditelný fandom: 
Obrázek uživatele Bilkis

Bastardi z Bastogne

Úvodní poznámka: 

Obsahuje sprosté slovo.

Drabble: 

Všudypřítomný mráz každého vyčerpával k nesnesení. Žádné teplé oblečení, i kdyby ho měli, by mu nezabránilo zalézat do kostí.

Již několik dní byli obklíčeni, munice docházela a nové zásoby byly v nedohlednu. Zbývalo jim sotva šest minometných granátů, krabice nábojů na kulomet a nábojnicový pás na střelce. Vzpomínali na domov, masírovali si omrzlé nohy, zpevňovali jámy.

Večer pak pojedli ledové fazole a zmrzlé kukuřičné lívance, které ve sporadickém tichu výběžku křupaly, jako když chroustáte mrkev. Jak rádi by si teď dali "sračku na šindeli", nebo se nacpali špagetami a běželi na Currahee. Všechno by bylo lepší než dřepět v Bastogne.

Závěrečná poznámka: 

Muži z roty E vydrželi v okolí Bastogne na obranné linii od 19. prosince 44 do 13. ledna 45, až do osvobození Foy. Z obklíčení je ještě v prosinci "vysvobodil" gen. Patton, což nikdo z nich nikdy neakceptoval jako pravdu. Ministerstvo války z nich udělalo mediální hvězdy - bombardované bastardy bašty Bastogne. Což jim bylo platné asi jako mrtvému zimník.

Sračka na šindeli je termín, který se používal pro armádní jídlo - hovězí sekaná na smetaně s topinkou (v originále Shit On a Shingle)

Obrázek uživatele Iantouch

Mrkvová nadílka

Fandom: 
Drabble: 

Turgon běžně večeříval se svými pány. Dnes jsme čekali už jen na Glorfindela.
„Jdeš pozdě, pane Zlatého květu,“ uvítal ho král, když konečně vstoupil.
„Nemohl jsem se dočkat té lahodné krmě!“ zahlaholil Glorfindel, přitáhl si židli a nahlédl pod pokličku. „Ach, vepřové v mrkvi! To už jsem nejedl… dobré dva dny!“
„Je leden, můj pane,“ upozornil kapitána Turgonův tajemník. „Máme omezené zdroje.“
„Chtělo by to více mrkve!“ pokračoval Glorfindel. „Mrkvový salát, mrkvový koláč, mrkvový džus!“
Penlod obrátil oči v sloup.
„Víte co? Postavíme si sněhuláka! Jen… myslíte, že tu seženu mrkev?“
Rog po něm hodil talíř.
Nikdo si ničeho nevšiml.

Obrázek uživatele Sammael

Dobrodružství jedné lodi Ep. 4: Inventura

Fandom: 
Úvodní poznámka: 

První důstojník také dostává jméno :-)

Drabble: 

Po tom fiasku s bojovým cvičením poslal admirál Morthy křižník Na Vlastní Nebezpečí na další podřadnou misi.

Rozmrzelý kapitán pověřil prvního důstojníka Caledriho, aby před odletem zjistil stav zásob na lodi.

Caledri se do té úmorné práce pustil spolu se zásobovacím důstojníkem. Procházeli jednotlivé sklady, porovnávali seznamy se skutečností a přitom zjistili, že jim chybí položka FS-V038509.

„Jak je to možné?“ podivoval se Caledri a obrátil se na zásobovacího důstojníka. „Ptal jste se na to logistické správy?“

„No, ptal...“ odpověděl zásobovací důstojník.

„A?“ vybídl ho Caledri.

Zásobovací důstojník jen pokrčil rameny. „Řekli mi, že teď v zimě žádnou mrkev nemají.“

Obrázek uživatele Quartermaster

Studená válka

Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Aneb, jak jeden můj dobrý přítel z jiného fandomu kdysi řekl, "Manners maketh man."

Navazuje na Mezipřistání

Drabble: 

Pondělí ráno. Ještě jsem neměl čaj. Nicméně i tak si všimnu neobvyklé atmosféry ve výstrojním skladu. Nejistota? Hrůza? Děs?
„Kdopak nám vyhlásil válku?“
Jeden svetřík promluví.
„Zdá se, že Aljaška.“
„Aljaška? Nejste opilý?“
V inboxu čeká třicet zpráv. Většinou popisy mé bídné smrti rukou zmrzlého agenta, poslaného omylem do země věčného ledu.
„Ach tak.“
„První e-maily dávají ještě smysl; poslední jsou o přepadení výstrojního skladu tlupou ozbrojených mrožů na amfetaminu,“ dodá svetřík. „Co budeme dělat?“
Pokrčím rameny. „Vím já? Pošlete na Aljašku bednu mrkve. Ať si tam 007 staví třeba sněhuláky. Tohle je nevychovanost. Dokud se nepolepší, zpátky se nedostane.“

Obrázek uživatele se.id

Zima ve Vlčí

Fandom: 
Drabble: 

V horách jsou zimy tvrdé. Zvlášť ty, které jakoby nechtěly skončit.
Sýpky a sklepy se vyprazdňují. Zvěř slábne a potravy ubývá. V takových zimách se vlci stahují blíž ke stavením.
Jinde je lidé zabíjejí. Ve Vlčí skončí všechno, co už se nedá spotřebovat, za vesnickou bránou. Vnitřnosti, kosti, skrovné zbytky.
Vlci se neošklíbají. Přijmou dar s vděčností. I bedýnku zčernalé vyschlé mrkve. Něco sní, něco nechají zajícům.
Když Štěpánova smečka strhne dva srnce, odtáhne Štěpán jednoho ke vsi.
Lidé se neošklíbají. Přijmou dar s vděčností. Vesnicí voní pečeně.
Dny se dlouží a paprsky slunce tančí po sněhu.
Přečkali zimu. Společně.

Obrázek uživatele Jana Varga

Tromf

Úvodní poznámka: 

Aby v tom bol poriadok... Malý Severus, James, Sirius a dve dievčatá tu nemenované, sú deťmi jediného a najobľúbenejšieho synovca Severusa Snapea, Harryho Pottera. Severus má v tomto prípade šesť rokov:)

Drabble: 

„Pomaly, mladý pán. Kam utekáš?“ zastavil Severus Severusa.

„Chcem mrkvu.“

„Čo?“

„Mrkva je...“

„Viem, čo je mrkva! Načo ju chceš?“

„Nemôžem si pomôcť kúzlami, nedrží mi to a chcem tromfnúť Jamesa a Siriusa...“

„S mrkvou?“

„Muklovia ju dávajú snehovým postavičkám. Poradili mi to sestry. Tromfnem ich, hoci impromontovane...“

„Improvizovane,“ trpezlivo upozornil svojho najobľúbenejšieho prasynovca.

„Áno, tak.“

Keď vyšiel na záhradu, malý Severus víťazne poskakoval okolo neforemnej snehovej busty s mrkvou miesto nosa. A oproti nemu... Zúžili sa mu zreničky. A autorom snehovej busty s obrovským nosom sa tiež zúžili zreničky. Ale od strachu. Pred dverami stála živá predloha ich snehuliaka...

Obrázek uživatele Lee

Jedna dryáda povídala...

Drabble: 

Malá zvířecí sešlost.
"Víte," začal jezevec: "jedna dryáda povídala..."
Vzrušené mumlání ho přerušilo.
"Ty jsi mluvil s dryádou?!"
"Nu," podrbal se na hlavě jezevec: "ano, už to tak bude. Tak tedy mluvil jsem s dryádou..."
"Neuvěřitelné," vydechla veverka, která začátek vyprávění neslyšela.
Zajíc obrátil oči v sloup.
"A ta dryáda..."
Přerušil ho řinkot rolniček. Zvířátka se přikrčila.
"Ale... to není cítit jako bílá čarodějnice," odtušil kdosi.
"Aslan se vrací! Veselé Vánoce!" ozval se zvenku hlahol.
Po tajemném návštěvníku tam zbyl naditý pytel.
"Však jsem to právě chtěl říct," proklamoval jezevec.
Zajíc sáhl do pytle.
"Aslan, Aslan, hlavně, že mrkev je."

Závěrečná poznámka: 

Málo slov!!! A mrkev nesnáším! A je to trochu BJB. (Možná hodně.)

Stránky

-A A +A