DMD Bonus č. 8 pro 26. 4. 2023. Téma: Na vlnách - plakát

DMD Bonus č. 8 pro 26. 4. 2023. Téma: Na vlnách - plakát

Mám tu pro vás i poslední speciální bonus, který bude ve znamení kreslení.

Vaším úkolem bude nakreslit plakát na téma: Na vlnách. Může se jednat o pozvání na nějakou akci (koncert, představení, akce pro děti, ples, výstava apod.), agitační (politický) plakát nebo třeba reklamu. Záleží jen na vás, čeho se plakát bude týkat.
Snažte se to pojmout tak, abyste plakátem zaujali (graficky či slovem) a nikdo ho nepřehlédl.

Tentokrát nebude nutné napsat 100 slov, ale chceme tam alespoň jedno slovo.

Plakát můžete nakreslit ručně a poté vyfotit, nebo můžete rovnou tvořit v počítači. Při vkládání drabble (jak už si mnozí všimli) přibyla možnost vložit obrázek, držte se podmínek, které tam jsou uvedené.

Jako obvykle dotazy směřujte do komentářů.
Přeji krásné tvoření.

EDIT: Pokud někomu vadí, že nechceme 100 slov, tak je to proto, že by se to dost blbě kontrolovalo (první roky jsme to dělaly ručně a děkuji už nechci). Takže, kdo chce napsat skutečné drabble o 100 slovech, tak si ho napíše v podobě plakátu. Můžete to také pojmout tak, že třeba děláte plakát k těm vaším sériím jako upoutávku. Bonusy jsou od toho, že vyjdete (nebo taky ne) ze své komfortní zóny. Plakát sice není literární útvar, ale myslím, že to není zase až tak mimo od psaní, a nikdo vám nebrání se tam rozepsat. Bonus je prostě zpestření.

Bonus pro 26. 4. 2023: Na vlnách - plakát
Toto téma bude uzavřeno 27. 4. 2023 v 23:59.

Bodíky můžete sledovat tady.
Nezapomeňte si přečíst FAQ.
V případě nejasností konzultujte Pravidla.
Metodika počítání slov

Platné do: 
27. 4. 2023 v 23:59
Obrázek uživatele Páťáci

Na vlnách - plakát

Fandom: 
Obrázek: 
Úvodní poznámka: 

Nesoutěžní

Závěrečná poznámka: 

Vytvořily žákyně 5. ročníku S. S. a E. A.

Obrázek uživatele Aplír

Utonulá

Obrázek: 
Úvodní poznámka: 

Upoutávka na kanál Aplír

Nesoutěžní

Obrázek uživatele Sothis Blue

bez názvu

Obrázek: 
Závěrečná poznámka: 

Je asi dostatečně jasné, že tohle jsem nevytvořila s očekáváním, že za to dostanu bodík. Spíš čekám zákaz účasti na příštím ročníku, jestli ne natrvalo. Ale tohleto prostě nebylo ani vzdáleně fér.
A jsem si plně vědoma, že kritizovat organizátory je tu zakázáno.

Využité zdroje:
Velká vlna u pobřeží Kanagawy, autor Kacušika Hokusai, staženo z Wikipedie.
Portrét Johna Miltona, autor neuveden, staženo z Wikipedie.
Hra Haunted Portrait, Rinmaru Games, kresba Felicemelancholie.

Obrázek uživatele Eso Rimmerová

Přidej se k nám

Obrázek: 
Úvodní poznámka: 

Jak tady někteří nadávali, že je kreslící téma, tak to mi nevadilo. Mně začalo peklo až po namalování: Nejdřív jsem zjistila, že nezprovozním tiskárnu se skenerem, takže jsem se musela spokojit s vyfocením obrázku na mobil (tím bych se chtěla omluvit za děsnou kvalitu obrázku, ta tuš hází strašný odlesky...). A pak mi po neúspěšném zlobení s tiskárnou ještě několikrát spadnul GIMP a tak jsem tam místo důkladných retuší a vymazlení písma ty nápisy spíš jen tak plácla a byla jsem ráda, že to jakž takž stíhám.
Proto bych měla prosbu na organizační tým: Jestli bude zase někdy kreslicí bonus, mohl by vyjít aspoň na jeden volný den? Je to podstatně náročnější než psaní a během dvou pracovních dnů se to dost blbě stíhá (Nestihla jsem to tak, abych mohla být na 100% spokojená, a to jsem kvůli tomu zmeškala 2 standardní témata).

Drabble: 

Tuš a vodovky + GIMP

Obrázek uživatele L.P.Hans

Na vlnách odvahy a dobrodružství

Obrázek: 
Úvodní poznámka: 

Pokud to někdo nepozná (nedivím se), jedná se o námořníka na přídi lodi, která se probíjí vlnami. Windows 10 se nemá rádo s mým staletým wacom bamboo a odmítá ho akceptovat.

Obrázek uživatele Owlicious

Věř mi!

Fandom: 
Obrázek: 
Drabble: 

Malá loďka, naložená unavenými muži.
Na vodě, kterou někteří z nich důvěrně znali, protože je léta živila.
Dnes nemají myšlenky na práci. Chtějí se dostat do klidu, odpočinout.
Hladina jezera není nikdy klidná - ani dnes.
Přesto se do hladiny opře paprsek měsíčního světla.
Neomylně, jako reflektor, jim ukáže postavu, kráčející po vlnách.
"Duch!"
Jejich zděšení, jako předtím bouři, utiší známý hlas.
"Nebojte se!"
Ten nejodvážnější z nich promluví.
"Chci také kráčet po vodě!"
Z lodi se vyhoupne lehce díky letům praxe.
A opravdu JDE.
Dokud se nerozhlédne kolem. Jeho víra sklouzne pod hladinu a jako kámen ho tahá ke dnu.

Obrázek uživatele Naughtilus

Old Horizons

Obrázek: 
Drabble: 

For more information seek out the nearest naval office.

Obrázek uživatele Blanca

Mothersong

Obrázek: 
Drabble: 

Když najdete duši na stejné vlně, i když je z jiné generace a z druhé strany světa, chytnete se jí a nepustíte.
Spojuje nás (osamělost) mateřství, píseň v srdci a touha být tak trochu divoké, tak trochu divné, tak hodně jiné.
Neúnavná, hlasitá politická aktivistka, přesvědčená tvrdohlavě o své pravdě.
Unavená, ne tichá, ale vždycky spíš na okraji, politicky apatická věčná hledačka smyslu.
Nepravděpodobné partnerství, vzniklé kvůli těm, které potřebují kruh.
Kruh, ve kterém není strach; kruh ve kterém je hluboký pokoj; kruh obrovského štěstí; kruh bezpečí.
Protože ta, která ho přes třicet let vytváří, hledá svoje jádro na Pouti.

Závěrečná poznámka: 

Měla jsem v plánu něco jiného, ale nakonec jsem potřebovala zhmotnit vlny/vibrace dnešního dne.

Mothersong je program, který mi poslední rok a půl zachraňuje příčetnost. Obvykle ho vede osmdesátiletá Joya, která se tak nějak stala mojí mentorkou (a kromě hudby s dětmi mě učí divadelní improvizaci). Joya se vydala na pouť do Santiaga, a aby Mothersong nemusel dva týdny nebýt, rozhodly jsme se zkusit veliké boty jeho vedení vyplnit já a Joyphil (na plakátu). A víte co? Řekla bych, že jsme nějaké pozitivní vlny spáchaly.

Obrázek uživatele zvmLune

Na Vlnách: Alethia - einmanaleiki

Fandom: 
Obrázek: 
Závěrečná poznámka: 

Tvar pismena A ako i pozadie je plne v mojom vlastnictve ;)

Obrázek uživatele Ghormoon

Sound of revolution

Obrázek: 
Úvodní poznámka: 

Bonus k dílu č. 29
První: https://sosaci.net/node/53808
Díl 29: https://sosaci.net/node/57073

Drabble: 

Hromádka letáčků z auta Fey.

Závěrečná poznámka: 

Právě jsem přišel na to, že jak jsem tehda v rychlosti hledal ty rozsahy, tak mi z neznámého důvodu vypadlo z googlu číslo pro FM. Mea culpa. Tak prosím předpokládejte, že je to FM, abych nemusel měnit hodnotu, protože by měla být z úplně jiného rozsahu.
Možná časem udělám opravu.

Obrázek uživatele Voldemort

Volské oko

Obrázek: 
Úvodní poznámka: 

Tento projekt Mudlovského divadla se úplně nevyvedl.

Obrázek uživatele Pikola

MODROOČKA

Obrázek: 
Úvodní poznámka: 

Náhrada za púvodní plakát

Drabble: 

Při čtení knih se mi líbí, když mě písmenka poskládaná do slov a vět vtáhnou do děje. Když na mě dýchají pocity postav. Některé knihy mi dokáží vykouzlit vykouzlit úsměv. Každý den v životě však nebývá jen plný sluníčka. Deník Modroočky vypráví příběh mého dospívání. Ne všechny zápisky jsou krásné. Můj život není jednoduchý. Možná za to mohou mé psychické problémy. Nejprve to začalo hlasy. Pak se přidaly i další problémy. Nakonec to skončilo hraniční poruchou osobnosti.
Pokud Vás můj příběh zajímá a máte odvahu přečíst si můj deník, čeká na vás třicet pět příběhů. Každý je na sto slov.

Závěrečná poznámka: 

Příběh Modroočky je skutečný. Co se jí stalo je hrozné. Bohužel to je ale zcela běžné. Něco podobného zažila každá čtvrtá žena. Ano, čtete správně. A dopady jsou na celý život.
Prevence je jediná možnost. V pěti letech na prevenci ale může být pozdě. Přesto se jedná o téma, o kterém se nikdy nemluví. Pro mnohé tabu.
Pro někoho není 25 % dostatečně velké riziko. Ostatní prosím, zjistěte si něco o prevenci, a o tom jak dítě chránit. Mluvte vhodně se svými dětmi dřív, než bude pozdě.
Pokud jste obětí, zkuste vyhledat pomoc. I v padesáti to má cenu řešit.

Obrázek uživatele Evangelista biolog

Dobrodružné putování

Fandom: 
Obrázek: 
Úvodní poznámka: 

Mňau mňau.
Je to upatlané, ale já to jinak neumím.

Závěrečná poznámka: 

Them: How many puns can you fit into one poster?
Me: Yes :D

Obrázek uživatele Carmen

Krysa je kámoš!

Obrázek uživatele Aplír

DMD

Obrázek uživatele Regi

Cestovatelská přednáška

Fandom: 
Obrázek: 
Závěrečná poznámka: 

Hagrid bude vzpomínat, a já taky. Koláž, kterou jsem na plakát použila, vytvořila KattyV v době, kdy ještě existoval náš společný blog Šílené Šuple. Dnes jsem do obrázku jen přidala text. Díky, Katty. Za všechno...

Obrázek uživatele Karin Schecter

The End of the World Party

Obrázek: 
Úvodní poznámka: 

Nikdy jsem si nemyslela, že přijdu s tímhle crossoverem, ale dějou se divný věci. Taky je konec světa, tak se nemůžeme divit...

Závěrečná poznámka: 

Kdyby bylo zmatení, kde mám ty vlny, tak poslušně hlásím, že tam mám duhovou vlnu, na hudební vlně a taky dost možná krev poteče proudem, s takovým dýdžejem.

Vlasová magie

Obrázek uživatele Tora

Reklama

Obrázek uživatele mathej

Auf unterirdischen Wellen

Fandom: 
Obrázek: 
Úvodní poznámka: 

Plakát k příběhům ze světa Hanse Hagena

Achatiny na vlnách

Fandom: 
Obrázek: 
Drabble: 

Téma dodrženo - achatiny berou lázeň ve vaně, a ta voda se zcela jistě vlní ;-)

Závěrečná poznámka: 

P.S. kdybyste náhodou někdo chtěli šnečka...

Obrázek uživatele Alešandr_Veliký

Varování před koncertem

Fandom: 
Obrázek: 
Závěrečná poznámka: 

Toto drabble bych chtěl věnovat milé_jj, za vydatnou technologickou podporu

Obrázek uživatele Aveva

Nepletete se!

Obrázek uživatele Tom_Peterson

Andulky nejsou na cestě do Austrálie

Fandom: 
Obrázek: 
Úvodní poznámka: 

Plakát je pojat jako reklama

Drabble: 

Máme DMD a vám už došli autoři, které jste nepřečetli?
Nevadí! Máte tu Toma Petersona a jeho Andulkoviny.
Zajisté se budete bavit. Příjemnou zábavu.

Závěrečná poznámka: 

Pro kontrolora: Téma Na vlnách je pojato jako andulka na lodičce a má znázorňovat cestování.

Obrázek uživatele Perla Black

Na vlnách Fantasye

Obrázek: 
Úvodní poznámka: 

Neumím kreslit, tohle byl vyloženě pokus po spoustě let. Pocta končícímu knihkupectví, kam jsem ráda roky jezdila. Na vlnách Fantasye :-)

Obrázek uživatele kytka

Rakušáci

Fandom: 
Obrázek: 
Úvodní poznámka: 

Trocha sebeprezentace.
Obrázek malovala umělá inteligence. Kdo by si chtěl taky pohrát, tady máte hřiště, kde není potřeba účet: https://dream.ai/create

Závěrečná poznámka: 

Už jsem kdysi jednu upoutávku dělala, můžete porovnat: https://www.sosaci.net/node/39870
Mně se víc líbí ta první, ale tady zas mám "vlastní" obrázek.

Obrázek uživatele Roedeer

Tam, kde se vlní vzduch a kopce

Obrázek: 
Závěrečná poznámka: 

Díky za skvělý bonus, fakt jsem si ho užil. Asi by mě v životě nenapadlo, že budu malovat holku ve vodě - a hlavně že z toho vyleze docela příčetnej obrázek. Překonávání vlastních hranic s DMD.

Nevypadávám ze „série“ a je to plakát k příběhu, který si letos fantazíruju. Můžete si říct, že ta holka na vlnách je tam fakt náhodná, ale ona není! Nebe mě asi má rádo, a tak se mi téma plakátu skvěle trefilo do toho, co bylo motivem několika drabblů.

Takže kupujte knihu, čtěte drabbles a tak :]

Tady v plné velikosti.

Obrázek uživatele Lejdynka

Rosenbauerovo obchodní loďstvo

Fandom: 
Obrázek: 
Úvodní poznámka: 

Tak tady máte manuskript, syčáci. Toto je reklamní plakát ze 17. století. Bratr hlavního hrdiny vlastní loděnice. Ještě před DMD je nevlastnil, můžete za to vy :D

Děkuji Roedeerovi, že byl/byla ochotný/á mi s tím pomoci, nakonec jsem to nějak udělala.

Tohle vzniklo v práci, na kancelářském papíře, tužkou, černou a červenou lihovkou, černou propiskou, gumou a prací s IrfanView. Fakt jsem něco nakreslila, wow!

Obrázek uživatele Birute

Nes mě, loďko, ke břehu

Obrázek: 
Úvodní poznámka: 

NESOUTĚŽNÍ PŘÍSPĚVEK

Stránky

-A A +A