Vidět všechno v patřičném měřítku

Obrázek uživatele Lunkvil

poznámka: Pokud si nevzpomínáte, co je Vír totální perspektivy, můžete si osvěžit paměť tady.
prohlášení: Vše patří D. Adamsovi, kterému děkuji nejen za půjčení, ale hlavně za to, že to vůbec vymyslel a napsal.

Paní Tragulová věřila, že manžel je idiot, proto se k Víru nechala připojit bez obav.
Spatřila sebe sama v prostoru, který se začal zběsile zvětšovat, jako by se zoom vymkl kontrole. Viděla rodnou líheň, která se rychle zmenšovala, až byla pouhou tečkou na kontinentu, který byl jen částí planety, kterou skoro nešlo rozeznat ve světle blízké dvojhvězdy, která se ztrácela v dvou set miliardách hvězd Galaxie, která byla částí Místní skupiny galaxií… Najednou viděla celý vesmír a sebe v porovnání s ním.
Než jí toto patřičné měřítko vygumovalo mozek, stihla se ještě zařeknout, že manželovi už piškotové dorty péct nebude.

návrh pro zájemce: Zkuste si nakreslit graf třetího souvětí.

Rok: 
2011
Komentáře (archiv): 

Ne, 2011-04-03 20:34 — Kleio

Graf je v pohodě, to pořád
Graf je v pohodě, to pořád jenom klesáme a klesáme. Nicméně možná ho dám studentům, bude legrace. :D

A jinak doufám, že se s nekonečností vesmíru nepotkám osobně. :)

Pro psaní komentářů se přihlašte
Ne, 2011-04-03 20:37 — Lunkvil

Já neříkám, že je těžkej,
Já neříkám, že je těžkej, jenom mě trochu poděsil, když jsem si ho uvědomila.
A nezapomeň studenty seznámit taky s nekonečností;-)

Ne, 2011-04-03 21:30 — Kleio

Yep! Jednou jsem vymyslela
Yep! Jednou jsem vymyslela strašlivě třeskutě komplikovaně znějící souvětí, dala jsem ho do písemky a pak se studenti divili, že jejich graf vypadá jako obyčejné schody a mysleli, že to mají blbě. :)
To si piš, že nekonečnost poznají. :D

Ne, 2011-04-03 21:31 — Kleio

Yep! Jednou jsem vymyslela
Yep! Jednou jsem vymyslela strašlivě třeskutě komplikovaně znějící souvětí, dala jsem ho do písemky a pak se studenti divili, že jejich graf vypadá jako obyčejné schody a mysleli, že to mají blbě. :)
To si piš, že nekonečnost poznají. :D

Ne, 2011-04-03 20:41 — Danae

Jo, Vír k tomuto tématu bez
Jo, Vír k tomuto tématu bez debaty patří. A ta věta je skutečně mocná! (Aneb neserte vědce, kteří se zabývají primárním výzkumem. Nevíte, co vám můžou udělat!)

Ne, 2011-04-03 22:26 — Profesor

Super grafík. Jdeme po
Super grafík. Jdeme po schodech!
Moc pěkné drabble.

Po, 2011-04-04 23:00 — Dangerous

Fandom neznám, ale tohle se
Fandom neznám, ale tohle se mi líbí! ^^

-A A +A