Signál z nebes

Obrázek uživatele Eso Rimmerová
Fandom: 
Úvodní poznámka: 

Dnešní výzva mi dala docela zabrat. Protože různé prequely a "origin story" (což tak nějak chápu pod dnešním tématem) píšu dost často, měla jsem pocit, že už jsem všechny možné náměty vyčerpala. Naštěstí se ale přece jenom jeden nápad podařilo ze dna lebky vyškrábnout...

Drabble: 

Bloumal ulicemi Liverpoolu s kytarou zavěšenou přes rameno a přemýšlel, co dál. Jeho hudební kariéra se momentálně nacházela v troskách a sám byl švorc jako holič na Woodstocku, což byl jeden z důvodů, proč ho domácí vyhodil z kvartýru.
Potřeboval práci. Jenže do supermarketu se vrátit nemohl a aby nosil hole v golfovém klubu místních zbohatlíků, na to by musel mít menší sebeúctu než průměrná rohožka.
Zahleděl se na bilboard, pod nímž se chystal nocovat. Mezi reklamou na relaxační fólii a nový filmový trhák „Smrt sexy tanečnice v diskoklubu U Drákuly“ se objevil inzerát nabízející místo na těžařské lodi JMC*.

Závěrečná poznámka: 

*) JMC = Jupiter Mining Company (Jupiterská důlní společnost)

Neviditelný fandom: 

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

Svorc jak holič na Woodstocku je přirovnání měsíce:))

Obrázek uživatele neviathiel

Podepisuji!

Obrázek uživatele Eso Rimmerová

Děkuju za pochvalu, to jsem fakt ráda, že tohle pracně vymýšlené přirovnání mělo úspěch. :-)

Obrázek uživatele Smrtijedka

Napadlo tě to hezky a napsané je to ještě líp :). Správný konec DMD.

Obrázek uživatele Eso Rimmerová

Děkuju, těší mě, že se líbilo. :-)

Obrázek uživatele Small_CS_Traffic_Warden

Oceňuji fandom (viz má přezdívka) a taky plno nápadů v drabblu využitých - líbila se mi úvodní věta popisující postavu a situaci, hudební kariéra v troskách, sebeúcta průměrné rohožky, reklama na relaxační folii a nocování pod billboardem. Mám jen drobounkou otázku: Kde je v této verzi reality uvíznutí na Mimasu s doklady na nesprávné jméno? :-). Možná že k tomu ale došlo a Listy si pak na oné planetě, sám a v nesnízích, vzpomněl na JMC, kdo ví! :-).

A to dává dokonale smysl.

-A A +A