Po krůčcích...

Obrázek uživatele Arenga
Úvodní poznámka: 

Pokračování.
Poté, co Paulína nemohla kvlůli zanícenému malíčku na procházku, přemluvila ji Lydie, aby Norbertu Krásovi napsala dopis, že ho doručí, což také udělala. Norbert Krása se následně rozhodl koupit zdravotně indisponované slečně Paulíně karamelizované mandle.

Praha, říjen 1885

Drabble: 

Paulína Treschlová chroupala karamelizované mandličky a marně přemítala, zda dnešní návštěva Norberta Krásy může znamenat nějaký posun žádoucím směrem. Cítila se trošičku rozechvěle a poněkud zamilovaně. Anebo to byla jen pouhopouhá sympatie a náklonnost? Sama se v tom nedokázala vyznat, jako by jí city zatemňovaly racionální úsudek.

Norbert Krása se mezitím rozhodl pro opravdu dlouhou procházku. Potřeboval si vyčistit hlavu, nějak mu to dnes nemyslelo... Usiloval sice o ruku slečny Lydie, a to i přesto, že věděl, že se rozhodla pro učitelské povolání a vdávat se nechce, ale… Vážně byl tak slepý, že si přes Lydii vůbec nevšímal její sestry?

Závěrečná poznámka: 

Nějak mám pocit, že se mi z toho letos prakticky vytrácí ten prvek fantastiky ;-) (kromě toho tedy, že děvčata nechtěla využít svých schopností, aby jimi ovlivnila city a sympatie Norberta Krásy)

Komentáře

Obrázek uživatele Aries

To je ale jedině správně, to by fakt nešlo. A konečně mu to začíná docházet i samo od sebe, hurá

Obrázek uživatele kytka

Že by konečně?

Vůbec mi nevadí, že prvek fantastiky chybí. Nostalgicky se těším z té příjemné starosvětské nálady.

Obrázek uživatele Tora

Však tam fantastika být nemusí, ty píšeš fantasticky i bez ní. A sem by se nehodila, přece by ho neovlivňovaly, to by nebylo dobře a ony to ví.

Obrázek uživatele Aplír

Milé, uklidňující počtení. Takové starosvětské pohlazení. Fantastika mi nechybí.

Obrázek uživatele Killman

To že má někdo nadpřirozené schopnosti neznamená, že je musí použít i když se to zrovna nehodí ;)

Obrázek uživatele KattyV

Ani mně fantastika nechybí. Přesně jako ostatní si užívám nádherně zachycenou dobovou atmosféru. A jsem ráda, že se Norbertovi konečně začíná rozbřeskávat.

Obrázek uživatele Regi

Jsou situace, kdy by využití magických schopností bylo vysloveně na škodu. Tohle je jedna z nich. Takže prvek fantastiky mi v tomhle příběhu ani trošku nechybí.

Obrázek uživatele mila_jj

Přilepím se k ostatním, taky tu fantastiku nepotřebuji. Prostě umíš.

Obrázek uživatele Arenga

díky moc všem za komentáře, potěšili jste mne, začínám uvažovat, jestli si nestřihnout nějakou "červenou knihovnu" ;-) třeba by mi to šlo ;-)

Obrázek uživatele Elluška

Prvky fantastiky :))
Naprosto jsi je nahradila perfktními realistickými historickými okénky.
Je pěkné, jak se to mezi nima uvěřitelně rozvíjí - a to mě normálně vztahy nebaví :)

Obrázek uživatele Arenga

tak to je pro mne velká poklona

-A A +A